Publicitat
Publicitat

Un miler de persones a la plaça de l'ajuntament 3 Oct

Un miler de persones omplen la plaça de l'ajuntament per expressar el seu rebuig a les càrregues de la Policia Nacional i Guàrdia Civil en el referèndum de diumenge. El 90% dels comerços de la vila no van obrir ahir i van adherir-se a la vaga general. 

Un miler de persones van omplir ahir a la tarda la plaça de l'ajuntament de l'Escala, a la mateixa hora que els carrers i places de les  principals ciutats de Catalunya s'omplien de persones que van voler expressar els seu rebuig a les violentes càrregues de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil durant el referèndum de diumenge. La concentració començava puntual a les sis amb una activitat familiar organitzada per un grup de pares i mares de l'Escala, ells van ser els encarregats d'escriure amb lletres molt grans la paraula 'Pau' que posteriorment els més petits de la vila omplirien. 

L'activitat també tenia el seu punt reivindicatiu, per a tots aquells que critiquen la utilització dels nens i gent gran com escuts. 

 

Seguidament va llegir-se el manifest on s'expressava el rebuig a les agressions rebudes per part de la guàrdia civil i la policia nacional, a la vegada que s'oferia tot el suport i solidaritat  als pobles i persones que van anar a votar i que només van rebre cops. Al finalitzar la lectura, Francesc Tubau de l'ANC L'Escala demanava serenitat i no caure en provocacions.

Per acabar, és va convidar a Ramon Manent i el grup Cor Indika a cantar conjuntament els segadors a 2/4 de 7, hora prevista per a tots els pobles de Catalunya. 

Els aplaudiments finals és van combinar amb crits de 'Som gent de pau' i 'Els carrers seran sempre nostres'

Pel que fa al comerç i els serveis, van ser nombrosos els establiments que van decidir no treballar ahir, en el cas de l'Escala, va ser seguida pràcticament per tota la vila. Tret dels grans supermercats com Lidl o Mercadona o alguns bars o franquícies, molts d'ells a la tarda van decidir tancar portes.Les dependències de l'ajuntament també van tancar durant tot el dia. Només va decretar-se serveis mínims en el cos de la Policia Local i en la llar d'infants municipal. L'Associació d'Antics Saladors d'Anxova de l'Escala també van comunicar la seva adherència unànimement a l'aturada. El col·lectiu de botiguers va fer un comunicat a les xarxes socials posicionant-se a favor de l'aturada de país i deixant llibertat als associats per a fer seguiment de l'aturada.Les escoles, l'institut, així com els pagesos de la vila també van decidir mobilitzar-se hi ho van fer prenen el control de les carreteres. Els primers participant massivament a les diferents concentracions programades i els altres utilitzant les seves eines de treball per tallar carrers. 



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar