Publicitat
Publicitat

Xifres de participació de l'1-Octubre a l'Escala

Més de 3.100 persones van votar ahir en el referèndum, en els tres col·legis electorals que s'havien habilitat a l'Escala. La xifra és superior a la registrada en la votació del 9 de novembre del 2014. El sí ha guanyat a l'Escala amb un 94,2 per cent del vots.

3.137 persones van votar ahir en els tres col·legis electorals habilitats a l'Escala: a Can Masset, a l'institut i al CER. D'aquests, 2.955 van votar que sí, 118 no i es van registrar 46 vots blancs i 18 de nul. Així, el sí es va imposar a l'Escala amb el 94,2 per cent dels vots. No es pot afirmar que tots els electors eren escalencs perquè fruit dels problemes informàtics registrats durant tot el dia d'ahir, molts votants de l'Escala van optar per exercir el seu dret en municipis veïns. I a l'inrevés, electors d'altres poblacions van desplaçar-se fins a l'Escala per poder participar en el referèndum.

Aquests 3.137 electors és una xifra lleugerament superior a la que es va registrar en el referèndum del 9 de novembre de 2014. En aquella ocasió, a l'Escala es van dipositar 2.958 vots, dels quals el 88% eren pel sí-sí. I si comparem els 3.137 vots d'ahir totals amb processos semblants com el del referèndum oficial de l'Estatut de Catalunya de l'any 2006, tenim que la participació de l'1 d'octubre és superior, ja que el 2006 van votar 2.621 escalencs.

Per l'alcalde de l'Escala, Víctor Puga, ahir es va viure un dia històric a l'Escala i al conjunt de Catalunya.

I va voler denunciar l'actuació policial totalment desproporcionada.

Jordi Gallegos, coordinador del referèndum a l'Escala, defensava el dret a votar per sobre de tot.

Des de l'ANC de l'Escala, Francesc Tubau, expressava la seva impotència davant el comportament del Govern espanyol.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar