Publicitat
Publicitat

El referèndum, a les xarxes socials escalenques

Les xarxes socials s'han convertit en altaveus de la ciutadania quan es produeix un esdeveniment com el del referèndum d'ahir. Repassem tot seguit algunes de les publicacions de les personalistats escalenques.

Les xarxes socials han bullit durant tot el cap de setmana, i encara bullen, amb les fotografies i els vídeos que il·lustren les imatges del referèndum de l'1 d'octubre. Des de l'ocupació pacífica dels col·legis electorals la nit de divendres, fins a les càrregues policials de diumenge, tothom ha volgut dir-hi la seva a través de les xarxes socials. El whatsaap també es va convertir en una eina de comunicació, tot i que sovint es van transmetre falsos rumors que van afegir més tensió a la jornada. Al seu compte de Facebook, l'alcalde de l'Escala, Víctor Puga, ahir al vespre va publicar que: "Avui, el poble de l'Escala ha donat una lliçó de civisme, de democràcia i de compromís amb Catalunya. Un moment històric que, malauradament, es veu aigualit per la resposta de l'Estat en forma de repressió policial. S'han ofert a tot el món unes imatges devastadores impròpies d'una societat civilitzada, que tot demòcrata ha de condemnar enèrgicament. S'obre un panorama incert pel país i caldrà prendre decisions amb cautela i intel·ligència", que acompanyava amb una imatge del CER i una d'ell votant. El portaveu del PdCat a l'Ajuntament de l'Escala, Robert Bosch, també va fer servir les xarxes socials per criticar l'actuació policial: "Si la resposta a un referèndum, legal o no, és aquesta, han aconseguit que un moderat i pactista com jo senti vergonya i fàstic d'aquest estat. Avui España ha perdut Catalunya. Trist!". El cap de llista de Junts per l'Escala-Esquerra Republicana, Xavier Ballesta, es mostrava trist: "Porto moltes hores amb les llàgrimes als ulls, sentiments d'alegria, de tristesa i de ràbia. Molta ràbia! Algú m'ho pot explicar?". Jordi Gallegos, coordinador municipal del referèndum a l'Escala, va penjar un agraïment general: "No tinc paraules. Moltíssimes gràcies, l'Escala! No tinc prou paraules per expressar-vos tant i tant d'agraïment. Als companys representants de l'Administració, als membres de les meses, als apoderats, als companys i col·laboradors de l'ANC i d'Òmnium, a tots els votants, als que us heu aplegat i atrinxerat al CER (...), als Observadors Internacionals que ens han visitat, a en Pere Mixeu, als que ens heu estat assessorant durant la jornada, als que heu aixecat barricades amb el lema "No passaran", als que heu salvat les urnes i els vots...

Per la seva banda, el regidor del Partit Popular a l'Ajuntament de l'Escala, Joan Ball-llosera, no s'ha pronunciat sobre el referèndum a la xarxa social Facebook.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar