Publicitat
Publicitat

L'Escala secunda l'aturada general de país


L'Escala es troba avui pràcticament aturada com a protesta per les càrregues policials de diumenge i el seguiment de l'aturada general convocada per la Taula de la Democràcia està essent generalitzat.

Les dependències de l'ajuntament escalenc estaran tancades durant tot el dia. Només s'han decretat serveis mínims en el cos de la Policia Local i en la llar d'infants municipal, perquè no hi ha hagut temps d'avisar les famílies del canvi d'última hora. En el cas de la brigada, s'ha establert una persona de guàrdia. En els mitjans de comunicació locals se segueixen serveis mínims. A mode de protesta prescindim de la programació habitual de la graella de ràdio i televisió i només s'emetrà aquest informatiu escuet amb la informació relativa a l'aturada general. El col·lectiu de botiguers va emetre ahir un comunicat a les xarxes socials posicionant-se a favor de l'aturada de país i deixant llibertat als associats per a fer seguiment de l'aturada.

L'Associació d'Antics Saladors d'Anxova de l'Escala van comunicar ahir que també s'adherien unànimement a l'aturada i que aturarien total ment la seva activitat.

L'aspecte de l'Escala aquest matí era inusualment tranquil per un dimarts qualsevol: les dues escoles amb els patis buits, l'institut tancat, la majoria dels comerços amb les persianes avall, els negocis que no han obert portes i poc moviment de gent al carrer.

Part d'aquesta tranquil·litat també ve provocada per la tallada de les principals vies d'accés a l'Escala: l'AP-7, la Nacional II i les carreteres comarcals, tant des de la banda de Bellcaire com des de Viladamat. I és que els pagesos s'han mobilitzat des de primera hora del matí, col·locant els tractors en interseccions i rotondes.

Pel que fa a mobilitzacions, a nivell local, hi ha convocada una concentració a les sis de la tarda al davant de l'Ajuntament.Convocada per l'ANC i Taula per la Democràcia.

D'altra banda, des de demà i fins al dia 13 d'octubre s'ha convocat una vaga general, per la qual l'Ajuntament de l'Escala i el comitè d'empresa ja han establert els serveis mínims per als cossos de la Policia Local i Protecció civil. També s'han definit els treballadors que han d'estar disponibles diàriament en els següents departaments municipals: a l'Oficina d'atenció al ciutada hi ha d'haver dues persones; a la brigada municipal, el personal que s'hagi previst com a guàrdia; a la llar d'infants ha de treballar un terç de la plantilla; i a serveis socials cal que hi hagi una treballadora familiar i una educadora social. 



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar