Publicitat
Publicitat

Nit dels músics i compositors de cobla

La Riba acull avui la tretzena nit de músics i compositors de cobla. Més d'una cinquantena de músics participaran en una audició molt especial dedicada especialment al compositor Ferran Says.

La temporada sardanista de l'Escala arriba aquesta nit al seu punt i final amb una audició ben especial protagonitzada per una cinquantena de músics. És la tradicional Nit de Músics i compositors de cobla, organitzada per l'Agrupació sardanista Avi Xaxu i on s'hi conviden músics de l'Escala o que tingui alguna vinculació amb l'Escala.

La d'avui serà la tretzena edició de la nit dels músics de cobla. Una festa creada l'any 2004 i celebrada ininterrompudament fins el 2015. L'any passat no es va fer per problemes econòmics i enguany es recupera estrenant espai. Serà la primera nit de músics que es programa a La Riba.

Des dels últims anys, seguint la línia marcada per l'Agrupació de recuperar el patrimoni musical i la memòria dels nostres compositors, la nit és dedicada a una personalitat del món sardanista. Aquest any, Ferran Says, autor de la sardana-himne "Records de l'Escala", mort ara fa 75 anys.

Les sardanes 2, 4 i 6 del programa d'avui seran sardanes de Ferran Says. I les imparells, d'autors escalencs com Lluís Albert, Joaquim Hostench i Josep Vicenç l'avi Xaxu. Com a cirereta final, hi ha prevista una sorpresa que l'organització no ha volgut desvetllar, tot sembla indicar que molt vinculada amb la situació que viu aquests dies el país.

La nit dels músics i compositors de cobla començarà a dos quarts de deu del vespre, a La Riba.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar