Publicitat
Publicitat

Festa de l'Anxova

Gairebé tot a punt per a la Festa de l'Anxova de diumenge, l'homenatge anual del poble a l'ambaixadora per excel·l`ència de l'Escala. La Platja serà el centre neuràlgic de la festa on, després dels protocols, es serviran 15 mil filets d'anxova a la degustació popular.

La de diumenge serà la vint-i-setena edició d'una festa convocada per primer cop l'any 1989 per celebrar el reconeixement de la marca Anxova de l'Escala amb la Q de qualitat. Des de llavors s'ha anat celebrant cada any, excepte el 1996 i 1997, amb la voluntat de rendir honors a un producte que s'ha convertit amb el pas del temps en l'ambaixador per excel·lència de l'Escala.

En l'edició d'enguany tindran un paper destacat personatges com Carme Ruscalleda, que rebrà el guardó Anxova d'Or i l'exdirectiu del Barça, Anton Parera, que serà el pregoner.

La festa començarà a les onze del matí amb el pregó i lliurament de l'anxova d'or. Tot seguit, a les dotze, cantada d'havaneres amb el grup local Oreig de Mar i degustació popular d'anxoves. Es calcula que es serviran 15 mil filets. L'anxova, però, ja fa és notícia des del divendres passat amb l'engegada de la setena ruta de la tapa, en la qual hi participen 49 bars i restaurants.

La Festa de l'Anxova es celebra sempre el primer diumenge d'octubre i ve a ser com una clausura de la temporada turística. Aquest any, la casualitat ha volgut que coincidís amb el referèndum d'autodeterminació de Catalunya. La coincidència pot restar públic, es diu des de l'àrea de turisme, però en cap moment l'organització s'havia plantejat la possibilitat de canviar de data.

A nivell de difusió per les xarxes socials, es manté un any més el concurs de fotografia per Instagram, amb l'objectiu de difondre la riquesa gastronòmica vinculada amb el nostre producte més reconegut arreu.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar