Publicitat
Publicitat

Exposició El Camping un estil de vida

L'Escala acull fins dilluns vinent l'exposició "El camping, un estil de vida". La mostra, impulsada per l'Associació de càmpings de Girona, mostra l'evolució dels 60 anys de càmping a les comarques gironines. Està instal·lada a la plaça de l'Univers, a Riells.



Martí Guillem parla de l'estil de vida intrínsec als càmpings que s'explica en l'exposició instal·lada aquesta setmana ran de mar, a Riells, en un extrem de la plaça de l'Univers. L'exposició, titulada "El camping, un estil de vida" recull els inicis del campisme a Girona, amb l'obertura, l'any 1953 del camping Costa Brava de Sant Antoni de Calonge, actualment el més antic de l'estat espanyol en funcionament. Recull també la gran evolució dels etsabliments campistes, convertits en els grans parcs de vacances actuals i fent també un recorregut per la trajectòria de l'Assocai9ció de Càmpings de Girona, uqe enguany compleix 40 anys.

A l'Escala, el camping més antic en funcionament avui en dia és el camping Mongó, fundat el 1958. Martí Guillem explica, però, que pocs anys abans d'obrir-se aquest camping, se n'havia establert un altre a Empúries.

A l'exposició es vol deixar palès el model turístic dels campings, un model marcat per un turisme socialitzat o pel respecte i protecció al territori.

El model dels càmpings ha evolucionat molt amb el temps, amb inversions que han posat al dia les seves instal·lacions i amb evolucions del model importants, com ara la generalització dels bungalows.

Tot plegat fa que Martí Guillem, propietari del càmping Illa Mateua i membre de l'Associació de Campings vegi el futur del sector amb optimisme.

L'exposició "El camping, un estil de vida" ha estat possible gràcies a la col·laboració de l'Agència Catalana de Turisme, la Diputació de Girona, el Consell Comarcal de l'Alt Empordà, Banc Sabadell i Auto Camper SErvice Internacional. Des del mes d'abril passat ha estat itinerant per un total de 17 poblacions gironines. A l'Escala acaba el seu periple, es pot veure fins dilluns i després quedarà instal·lada a la Facultat de Turisme de la Universitat de Girona.

 dedicant una atenció especial al càmping Costa Brava, de SAnt Antoni de Calonge, fundat l'any 1953, essent el més antic de l'estat espanyol en funcionament.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar