Publicitat
Publicitat

Concentració davant de l'ajuntament de l'Escala contra l'operació policial de l'1-O

L'Escala es mobilitza per l'1 d'Octubre , la convocatòria ha estat per protestar davant dels escorcolls fets per la policia aquests darrers dies en dependències de la Generalitat i altres edificis. A l'Escala més d'un miler de persones van reunir-se davant la plaça de l'ajuntament. 

Ahir a les vuit del vespre van convocar-se concentracions simultànies davant dels ajuntaments del país. La convocatòria era per protestar davant dels escorcolls fets per la policia aquests darrers dies en dependències de la Generalitat i altres edificis. Milers de persones han participant a la crida feta per  l'Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural. L'Escala no va ser una excepció, van apropar-se fins a la plaça de l'Ajuntament milers d'escalencs. Una imatges que feia temps que no s'observava, recordant les millors nits de reis, pregons de festa major o altres activitats populars. 

L'assistència d'ahir a la nit va ser molt nombrosa amb la particularitat que hi havia gent de totes les edats, alguns d'ells compraven els actes d'ahir amb diversos fets ocorreguts durant el franquisme. 

Durant la protesta, que va  desenvolupar-se amb un to festiu i sense incidents, les persones concentrades van mostrar estelades, pancartes i van entonar diversos crits de protesta. 

 

Des de l'ANC de l'Escala van llegir el manifest titulat 'Catalunya en estat de setge'. Francesc Tubau representat de l'ANC local va ser l'encarregat de fer-ne la lectura destacant el moment actual de Catalunya i la fragilitat de la democràcia. Després de la lectura del manifiest, el públic i representants polítics van cantar els segadors.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar