Publicitat
Publicitat

Aprovades les obres de Riells i l'Av. Montgó

El ple de l’Ajuntament adjudica dos projectes d’obra per valor d’1 milió 100 mil euros. Són l’urbanització de l’avinguda Riells i ronda d’enllaç amb la Clota Petita i l’ampliació de voreres i carril bici al primer tram de l’avinguda Montgó. A la mateixa sessió s’aprovava per unanimitat el nou conveni col•lectiu dels treballadors municipals, l’adjudicació del servei de neteja als edificis públic i les bases per a concedir beques de transport als alumnes que estudien fora de l’Escala.

Un cop acabada una obra d'envergadura com ha estat la reforma del front marítim, el consistori ha culminat  la tramitació de dos altres projectes importants.Duna banda   el projecte d'urbanització de l'avinguda Riells i ronda d'enllaç amb la Clota Petita.S'ha adjudicat a l'empresa Narcís Matas per un cost total de 754 mil euros.L'altre és el projecte d'ampliació de voreres i carril bici a l'avinguda Montgó, adjudicat per un cost final, iva inclòs de poc més de 361 mil euros a l'empresa Text. Va ser la que havia presentat l'oferta més baixa, un 20% per sota del preu de sortida.

Des d'Esquerra Republicana es creu que abans de l'aprovació s'havia d'haver resolt el tema dels aparcaments.PdeCat i el Partit Popular no es van posicionar a favor de les dues obres.Va ser una sessió on es donava el vist-i-plau a l'acord assolit entre treballadors i govern municipal per renovar, després d'un any de negociacions, el conveni col·lectiu que regula els drets i deures dels treballadors públics de l'Ajuntament i els seus organismes autònoms, un tema del que informàvem ahir.

En el capítol d'adjudicacions, a banda dels dos projectes d'obra citats, es va aprovar la renovació del contracte de neteja d'edificis públics amb l'empresa que el portava ara, Polit SA, per un cost de 62 mil euros l'any. ERC s'abstenia  perquè no s'havia obert el debat d'una possible remunicipalització del servei.

Una de les novetats que van passar pel ple d'ahir van ser les bases que regularan la concessió d'ajuts als estudiants que han de marxar de l'Escala per cursar un cicle o un batxillerat que no s'ofereix a l'Institut.

Tan Esquerra com el Partit Popular es va mostrar partidaris de no oferiri una quantitat fixe, sinó una devariable segons la renda i necessitats de cada família.

Als precs i preguntes, entre d'altres, ERC lamentava el que creu una adjudicació a dit d'alguns dels llocs de feina que s'ofereixen des de l'ajuntament.El PdeCat generalitzava més, no veient clar com es desenvolupa habitualment aquest punt del ple.

Finalment, l'alcalde agraïa les aportacions en positiu dels diferents grups polítics en un ple carregat de temes de gruix.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar