Publicitat
Publicitat

L'Alt Empordà és la tercera comarca de Catalunya amb la renda per càpita més baixa

L'Alt Empordà és la tercera comarca de Catalunya amb la renda per càpita més baixa. I el Baix, és la cinquena. Aquests són dos dels problemes que la conferència "Empordà on vas, de la crisi econòmica a la crisi social", de Joan Armangué, ha posat aquest matí sobre la taula. Per la seva banda, l'alcalde de l'Escala ha reclamat un pla de xoc per revertir la situació de la comarca.

A dia d'avui, l'Empordà entès com la unió de les dues comarques de l'Alt i el Baix, encara pateix les conseqüències de la crisi econòmica del 2008. Una dècada després, les xifres són reveladores i es pot parlar de crisi social. L'Alt Empordà és a dia d'avui la tercera comarca catalana amb la renda per càpita més baixa, i el Baix és la cinquena. Segons ha explicat aquest matí Joan Armangué, exalcalde de Figueres i delegat dela Fundació Catalunya Europa a l'Empordà, prop d'un 25 per cent de la població es troba en risc de pobresa i exclusió social. Armangué ha exposat aquestes dades durant la conferència titulada "Empordà on vas, de la crisi econòimca a la crisi social", que ha impartit a l'Alfolí de la sal. L'objectiu de la xerrada és evidenciar la realitat socioeconòmica de l'Empordà que se situa molt lluny de la imatge idíl·lica que es té del territori.

Segons Armangué, per revertir aquesta situació cal diversificar l'economia i no centrar-se tan en el sector serveis, generar llocs de treball qualificats amb valor afegit i desestacionalitzar el turisme. L'objectiu final ha de ser l'aposta per un model sostenible, des d'un punt de vista mediambiental, social i ecònomic.

L'alcalde de l'Escala s'ha encarregat de presentar la conferència, i ha aprofitat per reclamar la creació d'un pla de xoc per a l'Empordà.

A la conferència hi ha assistit el director de la Fundació Salut Empordà i la directora del CAP de l'Escala, Martí Masferrer i Marta Pedrerol, i representants de l'àrea de Serveis Socials de l'Ajuntament de l'Escala i del Consell Comarcal de l'Alt Empordà.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar