Publicitat
Publicitat

Homenatge al compositor Ferran Says

L'Agrupació Sardanista Avi Xaxu homenatge al mestre compositor Ferran Says, autor de la sardana himne "Records de l'Escala". Una audició de sardanes va arrodonir l'homenatge iniciat amb l'edició de la seva biografia i del tercer disc de la col·lecció "L'Escala recorda".

En l'àmbit sardanista és sabut per tothom que la sardana "Records de l'EScala" és obra de Ferran Says. Però qui era realment Ferran Says, quines altres sardanes havia creat i quins trets van definir la seva biografia ja són figues d'un altre paner. D'aquí que des de l'Agrupació sardanista Avi Xaxu s'hagi volgut aprofitar el setantè aniversari de la seva mort per a rescatar-lo de l'oblit i divulgar la seva vida i obra.

La biografia es va editar en format separata i es va distribuir aquest estiu passat juntament amb el llibre de la Festa Major que edita el CER. El CD es pot adquirir des d'aquest cap de setmana passat. Ha estat enregistrat per la cobla local La Principal de l'Escala i inclou, a banda del Records de l'Escala, tretze altres sardanes seves.

Dissabte es va completar l'homenatge amb un concert i ballada a la sala d'actes del centre cultural Xavier Vilanova. L'acte va comptar amb la presència de l'alcalde de Torroella de Montgrí, Josep Maria Rufí; la regidora escalenca Ramona Viella, a banda d'un públic no tant nombrós com li hauria agradat al president de l'agrupació sardanista local.

Les ganes de treballar no s'esgoten a l'Agrupació Avi Xaxu. I és que els seus responsables ja estan barrinant l'edició del quart disc de la col·lecció "L'Escala recorda" que sortirà l'any 2019, coincidint amb el cinquantè aniversari de la fundació de l'Agrupació.

RECUPERANT HISTÒRIA, MEMÒRIA I PATRIMONI IMMATERIAL Amb la separata que explica la seva vida i obra, i amb el cd que recull la seva obra sardanista i que vam presentar ahir (en el qual hi ha participat la cobla La Principal de l'Escala, el Cor Indika, el veterà contrabaixista Josep Joli Blanch i el jove pianista Ivan Joanals), rescatem de l'oblit la figura del compositor escalenc i torroellenc Ferran Says i Casadellà (1180-1942). Des de l'Agrupació Sardanista "Avi Xaxu" seguim treballant !!! (si voleu algun exemplar, envieu-me privat)



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar