Publicitat
Publicitat

Les teranyines estrenen una màquina de triar peix

Les embarcacions del peix blau de l'Escala han impulsat la construcció d'una màquina que tria el peix en base al seu tamany. Estan molt satisfets pels resultats de la primera setmana de treball, on han estalviat feina i han pogut vendre el peix a millor preu. La Confraria de Roses ja s'ha interessat pel projecte.

Les teranyines amb base al port de l'Escala han estrenat una màquina de triar peix.Quan sardina i anxova arribaven a port barrejades o amb mides molt diferents era un problema i generava moltes hores de feina per separar el peix.Amb aquesta màquina es guanya temps i diners, ja que el peix es pot vendre molt més aviat.La màquina, dissenyada per enginyers de casa nostra, separa el peix en tres mides.

Vista la idea i el bon funcionament ja hi ha altres confraries com la de Roses que s'han interessat per la màquina.A l'Escala el que es té clar és que ja se'n demanen més, una per a cada teranyina, que es podran portar dins la mateixa barca si és possible o fer el triatge quan s'arribi a port.

El preu de desenvolupament i construcció de la primera màquina supera els 9mil eruos, que han pagar els pescadors de la seva butxaca.La fabricació de noves unitats, ja amb les millores aplicades, es calcula que costarà uns 5mil euros.Es va decidir no demanar ajuts a l'administració pels embolics que es genera i pel cost dels estudis que es demanen, uns diners amb els que es podrien comprar fins a dues màquines.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar