Publicitat
Publicitat

Festa Major 2017: Activitats tradicionals

La Sala Polivalent es va omplir els dos concerts de tarda de l'orquestra Maravella i La Principal de La Bisbal. Són activitats tradicionals que s'ofereixen cada festa. Enguany començava però amb una música ben diferents. El só dels trabucs.

Una novetat de la Festa Major de l'Escala de 2017 va ser  la Trabucada just abans del pregó. 

Va anar a càrrec dels Trabucaires de Costa Roja, que a La Plaça de l'Ajuntament van oferir diverses descàrregues de trabus, amb seqüències diferents, tant un a un els diferents trabucs com disparant tots de cop.Va ser literalment el 'tret de sortida' de la Festa Major.Acabat el pregó actuava la Colla castellera de Figueres que oferia al públic diferents castells, tots molt aplaudits.El públic va ajudar fent de pinya i animant els casteller, en una tradició no massa extesa a cas nostra però que mica en mica va agafant força.I dels castells a la botifarrada i anxovada popular.El mal temps va deslluir aquesta activitat, tot i això al final es van servir  300 racions de les 600 que s'havien previst.El concert de Bannana Beach previst per les 11 del vespre es va adaptar i s'oferia  en format acústic. Com és tradició es va homentjar la patrona de l'Escala Santa Màxima amb un ofici solemne a l'església de Sant Pere, seguit per molts escalencs i per les autoritats que representen el municipi.

La missa anava acompanyada musicalment per La Principal de La Bisbal.A la sortida la mateixa cobla oferia tres sardanes de vermut.Les sardanes van ser protagonistes de totes les tardes de festa major amb audicions a càrrec de les cobles Cervianenca, La Principal de la Bisbal, La Principal de l'Escala, la Principal de Porqueres i també la cobla Els Casanoves. Unes audicions seguides per molts balladors amb sardanes alegres i molt adequades per l'ocasió. Tot i que el temps va obligar a traslladar una de les audicions a la Plaça Víctor Català, les altres van oferir-se amb tota normalitat a la Plaça de la Sardana. Sobretot el públic de més edat és el que va omplir dos dies seguits la Sala Polivalent els concerts de tarda. Més de 700 persones en cada sessió van gaudir del  repertori ofert per l'Orquestra Maravella dissabte i 700 més per la  La principal de la Bisbal diumenge.Les cançons de sempre, amb balades, mexicanes, tradicionals de tots els temps van provocar  llargs aplaudiments de tot el públic.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar