Publicitat
Publicitat

Eudald Carbonell és el pregoner de la festa major de l'Escala 2017

El famós paleontòleg Eudald Carbonell va ser el pregoner de la festa major de l'Escala. Al pregó va recordar els seus primers banys a cala Montgó i va confessar que li agrada més anar a la platja a l'hivern. A l'acte institucional d'inauguració de la festa major també es va fer un reconeixement als 40 anys de la cantada d'havaneres de l'Escala.

El paleontòleg Eudald Carbonell va donar el tret de sortida institucional, dijous a la nit, a la festa major de l'Escala. Malgrat la pluja que va caure a la tarda i que va obligar a suspendre la cercavila, el pregó es va poder fer al balcó de l'Ajuntament, tal i com estava previst. Codirector d'Atapuerca i investigador de l'Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social, Carbonell va reivindicar la importància de preservar el passat i la història per poder construir un futur. Va parlar de la Catalunya Ciutat i es va referir al procés independentista. I també va llençar una crítica a la gestió de la crisi dels refugiats.

Lluint el seu inseparable barret d'explorador, Eudald Carbonell va recordar que el seu primer estiu a la platja el va passar a Cala Montgó i va confessar que no li agraden les aglomeracions i ve a l'Escala a gaudir del mar a l'hivern. Just després es va homenatjar la celebració de la 40a edició de la Cantada d'Havaneres de l'Escala, organitzada per la Penya Blaugrana de l'Escala. 

A continuació, tot i l'amenaça de pluja, els castellers van poder actuar sense problemes a la plaça de l'Ajuntament. La botifarrada i anxovada popular es va mantenir a la plaça Víctor Català. En total, es van servir 300 de les 600 racions que s'havien preparat. El grup Bannana Beach, però, va oferir el concert en acústic. Pel que fa al concurs de grups musicals de barraques, el D-nota't, es va suspendre i properament s'anunciarà la nova data per a celebrar-lo.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar