Publicitat
Publicitat

La comunitat musulmana de l'Escala contra el terrorisme

La comunitat musulmana de l'Escala va concentrar-se divendres a la plaça de l'ajuntament per mostrar el seu rebuig al terrorisme. Durant la concentració crits de rebuig, pancartes i diferents parlaments acompanyats d'un llarg minut de silenci en record de totes les víctimes del terrorisme.

Membres de la comunitat musulmana i ciutadans de l'Escala van reunir-se divendres davant de l'Ajuntament per mostrar el seu rebuig al terrorisme i homenatjar les víctimes dels atemptats de Barcelona i Cambrils. 

L'acte començava amb un llarg minut de silenci i tot seguit i enmig de crits de 'No amb el meu nom' o 'Volem Pau' el portaveu de la comunitat feia una lectura amb veu alta del manifest on demanava la pau, condemnava els atemptats i donava el suport de la comunitat musulmana cap a les víctimes. Després de la lectura del manifest parlava Mohamed El Hamidi imam de l'Escala, qui feia especial èmfasi en afirmar que l’islam és una religió de pau. També parlava de la islamofòbia que s'accentua dia a dia amb actes violents que no representen la religió islàmica ni tampoc a la seva comunitat. 

 

Ja al tram final i després de diverses reaccions del públic amb crits de pacifistes i llargs aplaudiments, es donava la veu al poble comentant casos particulars de racisme cap a membres de la comunitat musulmana o històries particulars de com L'Escala els ha acollit i s'ha convertit en la seva segona casa i també en el seu futur.L'acte va finalitzar amb un llarg aplaudiment i crits de no al terrorisme, durant la concentració també hi havien representants dels Mossos d'Esquadra, la Policia Local, Martí Colomer mossèn de la parròquia de l'Escala, representants dels diferents grups polítics i diversos veïns del municipi.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar