Publicitat
Publicitat

Ja es poden consultar a la xarxa els vídeos documentals de memòria oral

Canal 10 Empordà i el Masle pengen els vídeos documentals de memòria oral que han elaborat en els darrers anys  a internet, de manera que tothom que vulgui els podrà visionar. S'ha decidit facilitar l'accés públic d'aquestes produccions audiovisuals per l'interès que generen entre la població, ja que estan protagonitzats per veïns de l'Escala. En aquests moments estan disponibles els vídeos sobre el gènere de punt, el conreu de l'arròs i de la vinya i el vi.

Fa un anys que Canal 10 Empordà i el Museu de l'Anxova i de la Sal treballen conjuntament per elaborar, cada any, un vídeo documental de memòria oral. S'escull una temàtica concreta que es vincula amb les jornades del Centre d'Estudis Escalencs i també amb l'exposició anual que munta el Masle. Fins ara aquests vídeos només es podien veure en les projeccions que es feien a la seu del museu, en les emissions de Canal 10 Empordà o bé si es comprava el llibre de l'exposició. Davant l'interès que generen aquestes produccions entre el públic, des de fa uns dies s'han penjat a la xarxa social de video Vimeo i són d'accés públic. 

Els vídeos estan protagonizats per persones grans de l'Escala que expliquen les seves vivències o narren episodis de la història local. Són produccions que ajuden a preservar la memòria oral i són de gran valor documental. 

En aquests moments es poden consultar els documentals sobre el gènere de punt, el conreu de l'arròs i la vinya i el vi. Properament també es podran veure els altres vídeos que s'han fet, com per exemple el de la glaçada de l'any 56.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar