Publicitat
Publicitat

Campanya de Sol Gat per a la captació de voluntaris

L'associació Sol Gat fa una crida a la implicació de nous voluntaris en la tasca de l'associació. En el que portem d'any, a través de Sol Gat s'han gestionat un centenar d'adopcions de gats. Actualment l'entitat controla 64 colònies de gats de carrer, el 85% dels quals ja estan esterilitzats.

El temps de cria d'animals de companyia com els gats arriba al seu punt més àlgid els mesos d'estiu. Això es visualitza amb la proliferació de cries al carrer, moltes d'elles fruit de gats que viuen al carrer, però també de gats domèstics que són abandonats pels seus propietaris. L'associació Sol Gat ja fa anys que treballa per al control de les colònies de gats al carrer i en pro de les adopcions d'animals abandonats.

El personal de Sol Gat és tot voluntari i se'ls fa difícil de donar a l'abast a tota la feina que se'ls tira a sobre. Per això, aquesta setmana han fet una crida a col·laborar amb l'entitat.

A banda de voluntaris que vulguin col·laborar tenint cura de colònies de carrer o acollint gats acabats d'esterilitzar, el que fa molta falta també són voluntaris disposats a col·laborar en la tasca de captura de gats de carrer.

Una altra forma de col·laborar és fent-se soci de l'entitat.

Actualment, els voluntaris de Sol Gat controlen 64 colònies, amb una població que supera els 600 gats. D'aquests, es calcula que un 85% estan esterilitzats.

Des de Sol Gat es reclama també que els propietaris de gats compleixin amb les obligacions legals de censar i posar xip als seus gats. Un tràmit que es té molt clar amb altres animals de companyia com els gossos, però que sovint, en el cas dels gats, es té poc en compte.

Recentment ha sortit publicada una estadística que apuntava que l'índex d'abandonament d'animals domèstic s'ha reduït un 3% en el transcurs de l'última dècada. Xifra que, des de Sol Gat de l'Escala, no s'entén gaire.

Al llarg del 2016, a través de Sol Gat es van gestionar un total de 118 adopcions. En el que portem de 2017 ja se n'han fet un centenar, el que fa preveure que se superarà la xifra de l'any passat.

Els interessats en contactar amb Sol Gat l'Escala, poden fer-ho a través del facebook o a través del telèfon 695 92 83 99.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar