Publicitat
Publicitat

Acte de celebració al Clos del Pastor

El Clos del Pastor, adquirit aquesta setmana per l'Ajuntament de l'Escala, va acollir ahir al migdia l'acte de celebració en honor a l'escriptora Caterina Albert-Víctor Català. Enric Casassas, Carles Duarte, Núria Nardi i Josep Tero van intervenir-hi llegint o cantant textos seleccionats de l'insigne escriptora escalenca.

Més d'un centenar de persones van seguir atentament l'acte de celebració de l'acord històric de cessió del fons documental i bibliogràfic de Caterina Albert a l'Ajuntament. L'acte es va fer al Clos del Pastor i va comptar amb les lectures seleccionades pels poetes Enric Casassas i Carles Duarte, la catedràtica Núria Nardi i el cantautor local JOsep Tero.

A la presentació, l'alcalde va reiterar l'agraïment a Lluís Albert, nebot de l'escriptora, la generositat a l'hora d'assolir l'acord en qüestió. Un acord que obre la porta a moltes idees que, deia l'alcalde, s'aniran concretant en els propers mesos.

Un Lluís Albert molt il·lusionat va prendre la paraula per correspondre les paraules de l'alcalde, tot dient que ha passat de viure amb una autèntica angoixa el fet de no tenir el traspàs resolt a viure un autèntic somni des que la signatura s'ha fet efectiva.

Els agraïments els focalitzava en l'alcalde i el plenari municipal per la unanimitat amb què van acceptar la compra de la finca i la cessió del fons.

A l'acte de celebració d'ahir no podien faltar-hi els textos de l'escriptora. Van ser interpretats pels poetes Enric Casasses, Carles Duarte, Núria Nardi i Josep Tero. Aquest últim va interpretar el poema "Augur a Esther", musicat al seu disc "D'un sol port". El poema és el que obre l'arqueta o  llibre de dedicatòries de Caterina Albert que li havia regalat la seva íntima amiga Maria Dolors Broggi.

Després dels parlaments i lectures de textos, tots els assistents van poder compartir un refrigeri i visitar l'interior del museu-arxiu que Lluís Albert ha conservat durant les últimes dècades. Aquest espai, juntament amb l'Alfolí de la Sal, han de conformar el centre d'interpretació de l'obra de l'escriptora més insigne que ha donat la població de l'Escala.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar