Publicitat
Publicitat

Més de 6.000 espectadors al Portalblau, amb vuit concerts plens de deu

Portalblau tanca la desena edició amb una nota de deu. I és que vuit dels deu concerts programats han exhaurit les entrades. El festival, que ahir al vespre va acomiadar-se amb el concert d'Andrea Motis, ha registrat una ocupació global del 94 per cent, la qual cosa són 6.212 espectadors. I es consolida com a catalitzador cultural i turístic de l'Escala, amb públic procedent de més de 200 localitats catalanes.

Amb les entrades esgotades des de fa setmanes, Andrea Motis va posar punt i final ahir a la nit a la desena edició del festival Portalblau. Una edició d'aniversari que s'emporta molt bona nota: s'han exhaurit les entrades de vuit dels deu concerts programats i s'ha assolit una ocupació mitjana del 94,1%, un 18 per cent més que l'any passat, el que vol dir que 6.212 espectadors han passat pels tres escenaris del festival. Aquestes dades d'ocupació es troben entre les més altes que ha assolit el certamen fins ara. 

L'exposició de 'Portalblau, 10 anys en imatges', amb 1.412 assistents, i el concert de Sopa de Cabra a l'Àgora grega d'Empúries, amb un miler d'espectadors, han estat les propostes més multitudinàries. Això consolida el festival entre l'oferta musical d'estiu de la Costa Brava.

Segons els resultats provisionals d'una enquesta telemàtica, el festival s'ha convertit en un catalitzador cultural, turístic i econòmic per l'Escala. El 51% dels espectadors de Portalblau van dinar o sopar en establiments del municipi mentre eren aquí per assistir a alguna de les activitats. I pel que fa a la procedència del públic, cal destacar que han vingut espectadors de més de 200 municipis diferents de Catalunya, principalment de les comarques gironines i barcelonines. Aquest era l'últim cap de setmana del festival i era el torn de l'escenari més emblemàtic i espectacular, el de la Mar d'en Manassa. Va inaugurar-lo el músic i cantant Joan Dausà, en l'única actuació que ha ofert aquest estiu a la Costa Brava. Còmode, divertit i còmplice, Dausà, amb les entrades esgotades amb menys de 24 hores, va oferir un concert íntim de repàs a la seva carrera musical.

Dissabte li va tocar a Mayte Martín, que va presentar el seu últim treball 'Tempo Rubato', el disc més íntim i personal de l'artista, que durant dues dècades ha anat elaborant a cop d'emoció.

I va acomiadar la desena edició del festival Portalblau la veu delicada i poderosa d'Andrea Motis. 



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar