Publicitat
Publicitat

Ports reforçarà l'espigó del port de l'Escala

Ports de la Generalitat ha licitat les obres que s'han de dur a terme al port de l'Escala passat l'estiu. D'una banda es reforçarà l'espigó gran del port de pescadors i de l'altra s'instal·larà il·luminació LED al Club Nàutic.

Ports de la Generalitat ha licitat el projecte amb el qual es vol reforçar l'espigó gran del port de pescadors de l'Escala i millorar-ne la mobilitat.L'actuació a l'espigó ha d'evitar que les onades el sobrepassin quan hi ha temporals forts, reforçant la seguretat de les embarcacions.La solució adoptada serà fer un recreixement del mur de l’espatller al llarg de l'espigó i es reforçarà el talús d’escullera.També es farà un nou vial d'accés i un camí paral·lel per a vianants, que integrarà el port amb la vila.El pressupost de les obres supera el milió i mig d'euros, duraran uns nou mesos i han de començar entrada la tardor.Ports de la Generalitat ha previst una segona actuació al port, en aquest cas al Club Nàutic.S'inatal·laran 112 punts de llum, que s’han de col·locar al moll de les passarel·les; torres del Club Nàutic; placeta i zona d’aparcament; i accessos al port. 

Les lluminàries seran de tecnologia LED i generaran un estalvi del 50 per cent en el consum elèctric i disminuirà el cost de manteniment.A més de l'aspecte econòmic, Ports ha tingut en compte que la tecnologia LED és més respectuosa amb el medi ambient i optimitza els recursos dels recintes portuaris. 

A més de l'Escala, s'instal·laran lluminàries als ports de LLancà, Port de la Selva, Roses, l'Estartit, Palamós, Sant Feliu de Guíxols i Blanes.La inversió total és de 460mil euros. 



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar