Publicitat
Publicitat

Una exposició enceta el 40è aniversari d'havaneres a l'Escala

Una exposició sobre el món de l'havanera ho donat el tret de sortida a les activitats que commemoren el 40è aniversari de la Cantada d'Havaneres de l'Escala. Es completa aquest dimecres amb una taula rodona i una cantada al port d'en Perris i dijous amb la tradicional cantada a la Plaja.

La celebració dels 40 anys de la Cantada d'Havaneres de l'Escala que organitza la Penya Blaugrana ha començat amb la inauguració de l'exposició "A ritme de 2x4. Una aproximació al món de l'havanera".Consisteix en una quinzena de plafons amb fotografies i textos que s'han instal·lat a l'Alfolí de la Sal.És el tret de sortida a una setmana d'activitats a les que s'afegeix una conferència i dues cantades, una al port d'en Perris i l'altra, la tradicional a La Plaja.L'exposició l'ha cedit la Fundació Ernest Morató, que té la seva seu a Palafrugell i que té els seus objectius en la preservació i difusió de l'havanera.L'exposició repassa 100 anys d'havaneres, des dels seus inicis a Cuba fins l'arribada a Catalunya, on el boom turístic dels anys 60-70 la feia sortir de les tavernes per arribar a tothom.

L'exposició es pot visitar fins el 6 d'agost.Recordem que dimecres a dos quarts de vuit a l'alfolí es fa la taula rodona " quin és el futur de l'havanera?" , i a les 10 al Port d'en Perris, Son d l'Havana i oreig de Mar protagonitzaran la primera cantada d'havaneres. Dijous a les 10 a la Plaja actuaran Arjau, Barca de Mitjana i Ultramar.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar