Publicitat
Publicitat

Sopa de Cabra i Rachid Taha a l'Àgora grega

Els caps de cartells del Festival Portalblau 2017, Sopa de Cabra i Rachid Taha actuaven aquest cap de setmana a l'àgora grega d'Empúries. Els gironins amb les entrades esgotades i l'algerià aconseguir apropar més de 400 persones fins l'entorn de les ruïnes d'Empúries.  

El Festival Portalblau entrava aquest cap de setmana a la seva primera setmana forta, traslladant els concerts de l'Alfolí de la Sal a l'Àgora grega d'Empúries un espai a tocar del mar i amb tota la màgia del jaciment arqueològic. Els caps de cartells Sopa de Cabra i l'algerià Rachid Taha eren els artistes convidats per actuar en aquest escenari i fer gaudir al públic assistent. 

Els primers a pujar a l'escenari eren el grup gironí Sopa de Cabra, amb el cartell d'entrades esgotades. 1200 persones van gaudir amb l'espectacle 'Tancant el cercle' una gira de grans èxits que ha premés al grup actuar a espais i festivals que per motius d'aforament o d'agenda no havien pogut visitar l'any anterior. El Festival Portalblau ha estat un dels escollits, convertint-se així en un dels pocs escenaris de la Costa Brava que aquest acull una de les últimes actuacions del grup abans d'anunciar el descans. Un concert que serà recordat, tal com destacava el cantant Gerard Quintana.

Temes clàssics, cançons mítiques i temes dels seus últims treballs van ser la proposta dels gironins, que van fer gaudir de valent un públic completament entregat a la música de Sopa de Cabra.

 Dissabte va ser el torn del cantant d'origen algerià Rachid Taha, mestre del raï més contemporani que fusiona com pocs la música d’arrel àrab amb altres gèneres com el rock, el pop i el tecno. Pioner del mestissatge cultural, el músic, cantant i activista algerià va repassar  a l’Escala els seus trenta anys de carrera musical, on les més de 400 persones que van apropar-se a l'àgora grega van poder escoltar temes del seu darrer treball 'zoom' combinats amb grans èxits i temes emblemàtics. 

Rachid Taha, va confeccionar un espectacle adaptat per l'ocasió. Un concert proper i d'un format mitja, lluny dels grans espectacle que al llarg de la seva carrera a portat a terme arreu del món. Taha va destacar el concepte de mediterraneïtat del festival i l'entorn històric de l'escenari.

Aquest cap de setmana, el festival posarà punt final amb els concerts a la Mar d'en Manassa amb Joan Dausà , Andrea Motis i Mayte Martín. Els dos primers amb les entrades esgotades des de fa dies i Martín amb poc menys de 100 entrades disponibles.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar