Publicitat
Publicitat

Consells de seguretat per aquest estiu

El cos de seguretat dels Mossos d’Esquadra recomana prevenció i precaució per evitar ser víctimes de robatoris durant el període de vacances. Així mateix demana la col·laboració ciutadana com a eina imprescindible per prevenir i investigar els delictes.

Amb l'arribada de l'estiu i de les vacances és habitual que agafem més el cotxe i en dipositem més objectes al seu interior, també correspon a l'època que deixem més hores la casa desprotegida i vulnerable davant algun tipus de robatori. Per aquest motiu els Mossos d'Esquadra, com a responsables de la seguretat ciutadana, demanen sentit comú per prevenir qualsevol furt. En el cas dels desplaçaments a la platja és molt important no perdre l’equipatge de vista, no portar objectes de valor, portar sempre a sobre un document acreditatiu i no portar gaires diners. S'ha de fer servir la lògica i el sentit comú. 

 

Els habitatges són un altre dels punts dèbils durant les vacances, els Mossos aconsellen no obrir la porta a persones desconegudes, recollir diàriament la correspondència, tancar sempre amb clau les portes d’accés al carrer, no deixar les claus en amagatalls i demanar sempre la identificació als tècnics que fan les revisions d’aigua, llum, electricitat o gas. En cas de marxar de casa, recordar tancar els accessos amb clau, deixar els objectes valuosos en llocs segurs, evitar explicar que marxem i no deixar senyals visibles que facin pensar que estem fora. Altres aspectes a tenir en compte són demanar algú que ens recullis la correspondència i elaborar un inventari d’objectes de valor amb el número de sèrie, la marca i el model per tal de facilitar la identificació en cas de robatori. 

 

En tots els casos, ja estem fora o a casa, els Mossos d’Esquadra insisteixen en la necessitat de col·laborar amb els cossos de seguretat per prevenir actes delictius. Davant qualsevol sospita, cal posar-se en contacte d’immediat amb la policia i recorden que el telèfon 112 activa tots els serveis d’emergències que siguin necessaris.

A banda d'aquests consells bàsics, també cal ser curós amb el que s'explica i es publica a les xarxes socials doncs són una font d'informació de primera mà per saber on som i de quins objectes disposem. Per saber més consells i com treballen els mosso d'esquadra a l'Escala, aquest divendres a les 22h i dins l'espai Parlem el sotinspector Pau Bossa explica durant 30 minuts com és el dia a dia a la comissaria. 



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar