Publicitat
Publicitat

Primer cap de setmana de Portalblau 2017

El concert de 'Criatures', dues conferències i una exposició de fotos  les primeres activitats de la desena edició del Festival Portalblau. Bona acollida per part del públic omplin de gom a gom l'Alfolí. 

El Festival Portalblau 2017 va posar-se en marxar divendres passat amb diverses activitats i amb l'Alfolí de la Sal com escenari principal. Un concert inaugural, dues conferències i l'exposició de fotos van ser les propostes per aquest primer cap de setmana, la resposta del públic no podia ser millor.

Els responsables de donar el tret de sortida van ser Marçal Ramon i Ivó Jordà, membres del grup 'Criatures' els quals van oferir un petit concert on el so de la gralla i l'acordió diatònic apropaven al públic a la música d'arrel, amb sonoritats mediterrànies. 

{{ tall -- tallet }}

Tot seguit arribava la primera conferència on Marçal Ramon del grup Criatures, David Ibáñez director de Fira Mediterrània i el director de la revista Sons, Jordi Martí. Exposaven i parlaven de l'existència de la música mediterrània. Una pregunta difícil de respondre, on tots exposaven la seva visió professional del tema. 

Durant més d'una hora va engegar-se un debat, on els conferenciants i el públic assistent intercanviaven opinions i buscaven l'essència de la música mediterrani. La programació continuava dissabte amb la inauguració de l'exposició de fotos 'Portalblau, 10 anys d'imatges' un viatge visual per les diverses edicions del festival. Aquesta activitat l'organitza l'Agrupació Fotogràfica cromàtica del CER  qui col·labora amb el festival des de fa 5 anys. Enguany han participat de l'exposició els fotògrafs Cisco Traga, Miquel i Xavier Bataller, Robert Carmona, Susanna Batlle i Ildefons Clos.  

'La cuina gironina, els sabors de la memòria' a càrrec del xef, professor i divulgador Pep Nogué va ser la segona conferència de les tres que formen el cicle 'Música, cultura i gastronomia al Mediterrani'. Nogué va posar en valor el producte de casa i els de proximitat, destacant el seu sabor i la seva qualitat i elogiant que són aquest els productes de la gastronomia local els que tenen sabor mediterrani i els quals s'ha de mirar de no abandonar. 

El festival continua aquesta setmana amb el cicle DO RE VI, Circ i opera, activitats que és completaran amb els concerts de gran format com el de Sopa de Cabra o Joan Dausà pels quals ja no hi ha entrades disponibles. Un fet que demostra el posicionament del festival dins el panorama d'activats musicals.

Les entrades pels concerts es poden comprar a través del web www. portalblau.cat



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar