Publicitat
Publicitat

Inicis del Casal i els matins esportius

Bona acollida del casal d'estiu 2017 de l'Escala, més de 300 nens i nenes passaran al llarg del Juliol i l'Agost pels diferents casals d'estiu municipals: casal, casalet, casaliu i matins esportius.

El Casal d'Estiu esdevé un merescut premi en forma de diversió per a molts infants de L'Escala, un cop acabat el curs escolar. L'edició de 2017 ja està en marxa, ha engegat amb més de 200 nens i nenes inscrits en les diferents activitats, que van des del casaliu als casals de lleure i els matins esportius. Aquesta primera setmana llarga, alumnes i monitors s'han conegut i s'han organitzat per poder duu a terme les activitats programades.

Des de l'organització s'està molt satisfeta amb la resposta dels joves, doncs per juliol no hi ha cap plaça disponible i per l'agost només hi ha unes 10 places lliures. Amb tots els horaris disponibles es calcula que passaran pel casal més de 200 nens i nenes, per això el casal disposa d'un equip de 20 monitors.

Aquest és el primer any que el casal el coordina Becky projectes, una aposta diferent que treballa amb ambients i deixant que els joves desenvolupin la seva creativitat, experimentin amb la naturalesa o aprenguin amb la gastronomia.

Per aquells que busquen un casal on predomini l'esport, l'Escala ofereix la modalitat dels matins esportius, enguany coordinat per Anncon Lleure. Els joves participen de jocs, tallers i sortides al voltant de la vila sempre amb intenció de pràctica algun esport. La metodologia de treball està molt ben estructurada oferint a tots els nens i nenes els coneixements bàsics d'una jornada esportiva des de l'escalfament, les tècniques, la pràctica i la relaxació. El casal compte amb més de 100 nens, per això és treballa amb grups per poder oferir seguretat i control durant les sortides, les classes o les rutes de distàncies més llargues. De moment les sortides més destacades han estat a la pineda d'Empúries per fer jocs de persecució i també fins a l'Armentera tot seguit el camí del GR.

Aquestes primeres setmanes i després d'un petit procés d'adaptació, els joves estan gaudint molt de totes les activitats proposades als matins esportius. On els inscrits són un perfil de joves que gaudeixen fent esport, a la vegada que ho necessiten per cremar energia, ja que són nens i nens molt actius.

Els matins esportius sempre ha funcionat  i són molts els joves que prefereixen aquesta modalitat.  

El nivell d'inscrits es manté força similar al d'anys anteriors. A més, al municipi s'ha anat incrementant altres opcions de casals privats, cosa que fa que les opcions i les temàtiques tinguin una gran varietat.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar