Publicitat
Publicitat

XXIV Ruta de la tramuntana de vela de creuer

Vint-i-dos vaixells de creuer recorren el litoral de Mataró a l'Escala en la vint-i-quatrena edició de la Ruta de la Tramuntana. Bona part de la ruta va transcórrer de nit i participants i organitzadors en fan un balanç molt satisfactori.

La vint-i-quatrena edició de la ruta sortida la tarda de divendres de Port Balís, a Mataró. El primer vaixell arribava a l'Escala passades les vuit del matí de dissabte. Hi van participar vint-i-dues embarcacions de creuer d'entre 9 i 16 metres d'eslora. El primer en arribar va ser el creuer X-Merit. El seu patró és Tito Moura.

La ruta va transcórrer amb una meteorologia molt favorable i tots els participants van poder completar sense inconvenients la travessa.

La principal dificultat de la prova és que voreja molts caps i en cadascun d'ells s'ha d'afrontar amb habilitat el canvi de vent. Una altra és que bona part de la prova es fa de nit, sovint sense que les embarcacions tinguin referència directa uns dels altres. A la tarda de dissabte es va fer la cerimònia de lliurament de premis. Un dels participants locals és Pere Sala, alhora vocal de creuer de la junta directiva del club.

A la cerimònia de lliurament de premis va ser-hi present l'alcalde, Víctor Puga, que lloava un cop més la tasca de promoció de l'Escala que fa el Club Nàutic l'Escala.

La pròxima activitat programada al Club Nàutic és la conferència "Què puc fer i què no en una reserva natural?". Es farà dissabte a la tarda, prèviament a la Barbacoa popular del club. I diumenge, torna la competició, amb la regata open de vela lleugera.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar