Publicitat
Publicitat

Resultats Pressupost Participatiu

Treure cablejat aeri i adaptar accessos de platges per a persones amb mobilitat reduïda són les dues propostes més votades en el primer pressupost participatiu de l'Escala. En total s'han acceptat vuit propostes uqe sumen en total una inversió de 400 mil euros, que s'hauran d'executar a partir de finals d'estiu.

L'eliminació de cablejat aeri, amb 293 vots, un 57% del total ha estat la proposta més votada. És una proposta valorada en 70 mil euros i que els serveis tècnics consideren prioritari d'abordar a partir del carrer Enric Serra, un dels més transitats i amb més afectació visual.

El segon projecte més votat ha estat el d'adaptar l'accés a les platges per a persones amb mobilitat reduïda. En aquest cas, ha obtingut 219 vots, un 43% del total. Consistirà en la instal·lació de passeres i passamans, en el cas de La Platja, el Rec del Molí i el Moll Grec o instal·lar una nova rampa d'accés a l'extrem est de Riells. Proposta quantificada en 25 mil euros.

El podi de les propostes més votades el completa l'adequació del recorregut de Riells de Dalt a l'escola l'Esculapi, quantificada en 100 mil euros.

Diumenge es va cloure el termini de votació de les 19 propostes seleccionades, de les quals se n'executaran un total de vuit. En total han participat a la fase de votació un ttal de 523 persones. Això és un 5,6% del cens de l'Escala.

A la presentació dels resultats del procés, l'alcalde, Víctor Puga ha destacat especialment la implicació de tothom i ha considerat que, tractant-se de la primera experiència d'aquestes característiques, la participació ha estat molt alta.

Tot el procés ha estat seguit de ben aprop pel Síndic de Greuges municipal, Carles Cervantes, que ha reiterat un cop més la importància d'un procés com aquest perquè han estat directament els veïns els qui han escollit aquells projectes que han considerat més prioritaris.

En total, s'executaran vuit propostes.A banda de les tres ja citades, la quarta més votada ha estat la il·luminació de més passos de vianants (93 mil euros), arreglar voreres de l'avinguda Girona i carrer Enric Serra (20 mil), la instal·lació de més papereres, unes 60 de noves (15 mil), la creació d'una zona verda i parc infantil en el terreny entre l'escola l'Esculapi i l'escola bressol (60 mil), un servei de dutxes per a persones en situació d'exclusió social (10 mil). I l'última, l'arranjament de les voreres de la Closa del Llop (7 mil. Un dels trets que més s'ha destacat en la presentació de resultats ha estat la claredat del resultat final.

Acabat el procés de selecció, ara faltarà la fase d'execució d'aquests projectes. Durant l'estiu es preveu fer la contractació dels projectes per poder-los començar a executar a partir de setembre. Es calcula que l'execució d'algun dels projectes seleccionats es pot allargar fins a finals del primer semestre vinent.

El que caldrà evaluar durant l'execució dels projectes d'aquest primer pressupost participatiu serà si la segona edició engega en l'últim trimestre d'any, com ha estat el cas d'aquest primer o si s'espera a haver acabat les obres dels projectes seleccionats aquest any i fer coincidir la propera edició amb la tramitació dels pressupostos municipals.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar