Publicitat
Publicitat

Tradicions durant la nit de Sant Joan

El veïns del Camp dels Pilans - Les Corts celebren un any més la Revetlla de Sant Joan amb l'arribada de la Flama del Canigó, sopar, focs artificials i ball.El dia 24, diada de Sant Joan continuava la festa amb el dinar popular, enguany amb menys participació.  

La revetlla de Sant Joan va celebrar-se a l'Escala sense cap incidència rellevant, de fet l'únic contratemps va ser el retard de l'arribada de la Flama de Canigó prevista per les nou del vespre i que va arriba ben entrades les deu de la nit. Com ja s'havia anunciat la flama arribava directament al Camp dels Pilans sense passar per l'Ajuntament, un cop allà i seguint la tradició va llegir-se el manifest i el poema de Sant Joan per després encendra la flama que il·luminaria l'entorn tota la nit.

La Flama del Canigó és la festa d’encesa dels Focs de Sant Joan, símbol d'identitat i una festa popular arrelada al llarg dels Països Catalans que té l’element del foc com a símbol. La tradició va continuar amb l'encesa de la foguera una celebració que s'ha transmesa de generació en generació al llarg de molts segles. Enguany la foguera va poder encendres amb normalitat ja que no bufava vent i això va permetre gaudir de la foguera fins al final. 

Des de l'Associació de Veïns del CAmp dels Pilans-Les Corts se'n fa un balanç positiu de la revetlla, però en canvi el dinar de germanor celebrat el dia 24 va comptar amb unes 120 persones una xifra bastant inferior que altres edicions. 

El menú, musclos a la marinera, calamars a la romana i suquet de peix. A banda del Camp dels Pilans, la revetlla es va fer notar en diferents punts de l'Escala, una nit marcada per la gran quantitat de petards i coets que llançaven petits i grans. Riells, Empúries, la platja o la punta van ser els llocs escollits per fer explotar els diferents elements pirotècnics.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar