Publicitat
Publicitat

El CAP de l'Escala contractarà més personal

Amb l'aportació extra de 73.000 euros que farà la Generalitat de Catalunya a l'àrea bàsica de salut de l'Escala, es contractarà un professional més d'infermeria i es completaran les jornades dels facultatius que no estaven contractats tot el dia És un dels temes que ahir es va tractar en la reunió periòdica que celebra l'ABS de l'Escala amb els nou municipis que en formen part.

Els nou municipis que formen part de l'àrea bàsica de salut de l'Escala es van reunir ahir a les dependències del CAP. Es tracta d'una trobada periòdica que fan els ajuntaments amb representants de la Fundació Salut Empordà per fer un seguiment de les atencions, el personal i els recursos.

El tema més destacat de la trobada va ser l'aportació econòmica suplementària que la Generalitat de Catalunya farà a diversos ambulatoris del territori, a partir d'un nou indicador social que mesura les desigualtats en salut del territori. A l'ABS de l'Escala li pertoquen aquest any 73.450 euros més dels diners que ja tenia assignats, que es destinaran a millores de personal. Es contractarà un professional més d'infermeria i es completaran les jornades dels facultatius que no arriben a la dedicació completa.

Tal com explica l'alcalde, aquest any el Departament de Salut farà una aportació extra de 73.000 euros a l'ABS de l'Escala, com a pla de xoc. Però es calcula que necessitaria 250.000 euros més cada any per situar-se al mateix nivell que els altres ambulatoris. És per això que cada any la Generalitat anirà incrementant progressivament aquesta aportació fins a arribar a aquests 250.000 euros.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar