Publicitat
Publicitat

Ban prevenció d'incendis i Revetlla de Sant Joan

Vistes les altes temperatures i la sequera que pateix el territori des de l'ajuntament de l'Escala s'ha emès un ban demanant a la població que vagi en compte per tal d'evitar incendis forestals, tenint en compte sobretot la proximitat de les revetlles de Sant Joan i Sant Pere. Pel que fa a la Sant Joan, aquest any la Flama del Canigó no passarà per l'ajuntament.

L'Ajuntament de l'Escala ha emès un Ban de Prevenció d'incendis forestals i mesures de precaució a les revetlles.S'ha presentat dins una reunió amb participació de Bombers de la Generalitat, Mossos d'Esquadra, Policia Local i Protecció Civil, una reunió de treball per tal de posar sobre la taula totes les mesures necessàries per prevenir qualsevol tipus de foc forestal.Entenent que la situació és delicada degut a la sequera que pateix el territori, es busca conscienciar la ciutadania.Un punt complicat són les revetlles de Sant Joan i Sant Pere, on més que mai cal anar en compte amb els petards i cohets.

Una de les novetats de la revetlla de Sant Joan és que  la Flama del Canigó no passarà per l'ajuntament, sinó que anirà directe al Camp dels Pilans, on arribarà a dos quarts de deu.Els responsables que reparteixen  la flama encesa a la foguera mare del Canigó lamenten aquest fet.S'espera que de cares l'any vinent, que coincideix amb el 25è aniversari de l'arribada de la Flama a l'Escala, es pugui tornar a la normalitat.

La flama arriba al Camp dels Pilans a dos quarts de deu del vespre. Es llegirà el manifest i s'encendrà la foguera, tot seguit de ball de revetlla amb el conjunt Pa d'Àngel. Diumenge, a Pilans, es celebrarà el tradicional dinar popular a partir de les dues del migdia.La flama aquest any també arribarà al CER, en aquest cas a les 10 del vespre, coincidint amb un sopar-ball organitzat per l'entitat.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar