Publicitat
Publicitat

Es limita la pesca de sardines a 200 caixes

Els pescadors del peix blau de l'Escala pesquen com a màxim 200 caixes de sardina al dia. És una mesura que s'han auto-imposat per regular el mercat i preservar els bancs de pesca. Esperen que la resta de confraries de les comarques de Girona s'hi adhereixin i que l'administració reguli aquest aspecte.

Les 6 teranyines amb seu al port de l'Escala han acordat internament establir un límit de 200 caixes de sardines per cada dia de pesca, quan fins ara aquest límit estava en 500 caixes.A finals de l'any passat es van adonar que quan més pescaven menor era el preu de venda, i quan la pesquera era més escassa aquest preu pujava.Van fer la prova d'autolimitar-se a 200 caixes, i vist que el peix es valora més i el mercat es regula, ho han acabat aplicant de manera regular.A més a més, pescant menys es preserven els bancs de peix.La mesura s'aplica des de l'Escala. No hi participen les dues teranyines amb seu a Roses ni la dotzena repartides entre Palamós, Sant Feliu i Blanes.Des de l'Escala s'han fet les primeres gestions amb la direcció General de pesca per poder regular les captures, almenys en aigües del Golf.S'ha demanat un pla de gestió.

Encara es desconeix si el requeriment tirarà endavant, el que és segur és que a l'Escala només poden vendre el peix les barques que portin com a màxim 200 caixes de sardina.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar