Publicitat
Publicitat

L'institut guanya el premi Materàlia de Trencadís

Els instituts de l’Escala, Verges i la Bisbal, premiats al 1r Concurs Materalia de trencadís. El concurs que consistia en revestir una columna de formigó de grans dimensions amb trossos de rajola, imitant el trencadís de Gaudí.

El Pedró de l’Escala, primer premi; l'institut escola Francesc Cambó de Verges, premi a la millor tècnica; i l’institut de La Bisbal, premi a la creativitat han estat els tres premiats dels sis centres gironins que han participat en aquesta primera edició del concurs que consistia en revestir una columna de formigó de grans dimensions amb trossos de rajola, imitant el trencadís d’Antoni Gaudí en plena època modernista. En l'acte de lliurament, celebrat a les instal·lacions de l’empresa Materalia a la Tallada d’Empordà, els alumnes participants van haver de defensar la seva obra amb una exposició oral davant del jurat i del centenar de persones que hi van assistir. El jurat estava format per l’artista Ramon Pujolboira, el dissenyador d’interiors Miquel Moya i l’artista i pintor Lluís Roura.

Han estat pràcticament sis mesos de treball, que l'Institut El Pedró ha canalitzat a través del projecte "tastets d'oficis que es fa a tercer curs. Es va tractar l'ofici del rajole i a les hores d'aqeust projecte s'ha treballat en l'elaboració de la columna.

El jurat va assegurar que el nivell de les obres és altíssim i que els va ser molt difícil escollir el guanyador. Per als alumnes el treball no ha estat senzill, especialment a l'hora de fer segons quines figures

El premi a la tècnica va recaure en l'institut escola Francesc Cambó de Verges. El seu projecte representava, amb trencadís de diversos colors, els diferents tipus de vent que es fan notar en aquest territori. I el premi a la creativitat, guanyat per l'institut de La Bisbal, va ser per un muntatge que representa les estacions de l’any amb motius modernistes, com els ulls humans, que simbolitzen la natura.

Totes les columnes de trencadís, les premiades i les no premiades es poden veure a l'exterior de les instal·lacions de l'empresa Materàlia, en terme de la Tallada, a la carretera d'Ullà a Verges, a tocar de l'encreuament amb la carretera que ve cap a l'Escala.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar