Publicitat
Publicitat

Primeres jornades d'estudi Víctor Mora

El cap de setmana passat, coincidint amb la data en què Víctor Mora hagués fet 86 anys, la Fundació que porta el seu nom va organitzar el primer homenatge per a l'escriptor i guionista traspassat ara fa un any. Va consistir en una exposició de dibuixos inèdits i en una jornada d'estudi sobre l'obra del creador del Capitán Trueno.



Aquestes paraules són de Víctor Mora, en veu de l'actor Jaume Comas, que dissabte va participar en l'acte d'inauguració de l'exposició "Inèdits. Dibuixos de Víctor Mora". La mostra es pot visitar fins al 25 de juny a la sala d'actes municipal i consta de dibuixos originals i desconeguts per al gran públic que va fer el creador del còmic del Capitán Trueno. I és que tal com diu un dels patrons de la Fundació Víctor Mora, Víctor Pallàs, la vocació secreta de Mora era el dibuix. Però com que no hi tenia massa traça, l'editorial el va encaminar cap a l'escriptura.

Amb la mort de Mora, la Fundació, ubicada a l'Escala, s'ha proposat difondre l'obra i la figura d'aquest escriptor i guionista. D'aquí n'ha sortit aquesta exposició, en què és la primera vegada que es mostren els seus dibuixos al públic. I no és l'únic acte d'homenatge que se li va fer aquest cap de setmana. Diumenge es va organitzar la primera jornada d'estudi, que va consistir en una taula rodona amb el lema "Qui era, què feia, què ens ha deixat Víctor Mora" i en la presentació del llibre "Víctor Mora, l'aventura d'escriure" de Joaquim Noguero. Per a Noguero, estudiós de l'obra i la vida de Mora, va ser un bon cronista de l'època plasmant en els còmics els anhels de la ciutadania.

Des de la fundació s'espera que aquesta primera jornada tingui continuïtat.

Els actes es van programar el cap de setmana passat perquè coincidia amb la data en què Víctor Mora hauria fet 86 anys.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar