Publicitat
Publicitat

El ple de juny aprova un programa social dins el Pla de Barris (tv)

El ple del mes de juny de l'Ajuntament de l'Escala aprova l'aplicació d'un pla de millora social, urbanística i econòmica per al nucli antic. Aquest acció està inclosa en el Pla de Barris. Els grups també donen el vistiplau al projecte del Carrer Sàlvia. 

Ahir al vespre es va celebrar el ple ordinari corresponent al mes de juny a l'Ajuntament de l'Escala. Dels 12 punts de l'ordre del dia, el que va generar més debat va ser el de les modificacions de crèdit. Entre els diversos canvis aprovats, en destaca la suplementació de la partida destinada a reasfaltatge de carrers. D'altra banda, es va donar llum verda per unanimitat a dos punts importants de la sessió plenària. Un, és la tramitació definitiva del projecte de millora del carrer Sàlvia i adjacents. L'obra ha de permetre urbanitzar aquesta zona, donar sortida a diversos culs-de-sac i millorar l'evacuació d'aigües plujanes. L'altra qüestió és un conveni entre l'Ajuntament i el Consell Comarcal de l'Alt Empordà per a implementar un pla de millora social, urbanística i econòmica al nucli antic. Aquesta acció està inclosa en el programa del Pla de Barris i és una de les últimes fases que queda per aplicar.

Al ple també es va aprovar per unanimitat l'adjudicació de la gestió de l'escola municipal de música El Gavià a l'empresa Doble diesi SL, formada pel col·lectiu de professors que ja hi ha actualment treballant al centre però que, per requeriments legals, s'han constituït com a empresa. L'adjudicació del servei és per un període de 10 anys. D'altra banda, a la sessió d'ahir al vespre també es va donar el vistiplau a l'adhesió d'un conveni de la Diputació de Girona i el Bisbat que ha de permetre cedir espais de l'església de Sant Pere per a usos culturals. Va ser al torn de precs i preguntes on es va generar més debat, amb les aportacions dels grups de l'oposició. CiU va expressar el seu malestar perquè l'Ajuntament no va cedir-los l'Alfolí de la Sal per a la conferència de divendres passat.

Xavier Ballesta, de Junts per l'Escala, es va mostrar preocupat per la situació dels contractes dels serveis de recollida d'escombraries i d'abastament d'aigües.

I el regidor del Partit Popular va denunciar la falta de neteja i de lavabos públics a la zona d'Empúries.

Per l'alcalde, Víctor Puga, totes les aportacions dels grups de l'oposició són interessants i va agrair el to del debat.

El ple del mes de juny es pot escoltar íntegre a través del programa Talls de ple de Ràdio l'Escala. 



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar