Publicitat
Publicitat

La momia l'estrena de la setmana

El film èpic 'Pàtria' on s'expliquen les arrels i tradicions catalanes competirà amb grans estrenes americanes com són 'American Pastoral'  o l' estrena  de la setmana 'La Momia' amb el sempre solvent Tom Cruise?

Una setmana més fem un repàs a les estrenes més destacades de la setmana, la cartellera agafava aire la setmana passada però aquesta arriba carregada de novetats. Arriba el més nou de Tom Cruis, el debut com a director de Ewan McGregor, el més nou Dreamworks i el film d'acció català Pàtria.

La gran estrena de la setmana, almenys a nivell comercial és La Momia. Nova versió d'aquest mític personatge que ja compte amb diverses adaptacions a la gran pantalla, essent la versió protagonitzada per Brendan Fraser i Rachel Weisz de l'any 1999 una de les més solvents i de la qual en va arribar una trilogia i algún spin-off.Ara amb aquesta nova versió l'aventura s'inicia quan a l'antic Egipte un princesa serà enterrada cruelment en una tomba a les profunditats del desert. Uns anys més tard, la tomba serà descoberta i la mòmia de l' antiga princesa egípcia desperta en l'època actual. Carregada de maldat, sembrarà el caos per venjar-se, l'únic capaç d'aturar-la serà l'actor Tom Cruise. L' acompanyenRussell Crowe, Annabelle Wallis, Jake Johnson, Courtney B. Vance, Javer Botet, Marwan Kenzari i Sofia Boutella. 

I aquesta setmana també hi ha cinema pels més menuts amb Capità Calçotets, el més nou de Dreamworks. Els protagonistes de la pel·lícula són dos escolars companys de classe que gaudeixen fent gamberrades i dibuixant còmics. El director de l'escola, cansat de l'actitud dels joves, decideix separar-los per acabar amb la seva amistat i amb les bromes. Davant d'aquesta decisió, hipnotitzen el director amb un anell màgic i el converteixen en un dels superherois d'un dels seus còmics: el 'Capità calçotets'. Tot plegat es complicarà quan els dos protagonistes perdran el control de la situació i el director es transformarà en el seu pitjor malson.

Per aquells que busquen un cinema més adult arriba 'American Pastoral', el debut d'Ewan McGregor a la direcció i amb un repartiment de luxe amb el mateix McGregor, Jennifer Connely  i Dakota Fanning. La trama gira entorn a Seymour, un home de negocis amb una vida perfecte que veu com la seva estabilitat canvia amb la situació política d'estats units.

L'èpica pel·lícula 'Pàtria', una història que parla sobre els orígens de Catalunya a través de la llegenda d'Otger Cataló, arriba aquest divendres als cinemes. La pel·lícula va mobilitzar un equip de gairebé mig miler de persones, molts d'ells del Berguedà, que van conviure durant un mes amb una trentena d'especialistes per poder dur a terme les escenes més espectaculars del film.

Otger Cataló és un personatge que, segons explica la llegenda, va conquerir Catalunya als sarraïns. La història se situa al segle VIII, 200 anys abans que el comte de Barcelona, Osona i Girona, Guifré el Pilós, assentés les bases del que avui es coneix com a Catalunya. La llegenda explica que del cognom de Cataló després se'n va derivar el mot que donaria nom al país. A partir d'aquesta llegenda, Charansonnet ha elaborat la pel·lícula 'Pàtria', un film de cinema èpic amb escenes d'amor, desamor, cavalleresques i, fins i tot, una crema de bruixes. Charansonnet va escollir l'actor Miquel Sitjar per interpretar el personatge principal.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar