Publicitat
Publicitat

L'institut el Pedró participa al projecte de foment de la lectura Torre de Llibres

L'institut el Pedró participa al projecte de foment de la lectura Torre de Llibres, juntament amb vuit centres escolars de les comarques de Girona. La iniciativa és a nivell de tot Catalunya i ha consistit en llegir tants llibres com l'alçada de la Sagrada Família, 8.500. En deu setmanes s'ha aconseguit fer tres vegades aquesta alçada.

L'any 2011 es va posar en marxa per primera vegada a Hamburg la iniciativa Torre de Llibres, de la mà de l'escriptora alemanya de literatura infantil i juvenil Ursel Scheffler. Aquesta iniciativa ja porta, a data d’avui, més d’1 milió de llibres llegits, i l'objectiu és llegir tants llibres com l’alçada de diferents torres i edificis emblemàtics. Aquest és el segon any que el programa per al foment de la lectura i la comprensió lectora, Xim i Xesca, organitza aquesta iniciativa a Catalunya, i enguany també hi ha participat l'institut El Pedró de l'Escala.

Hi poden participar els nens i nenes de 6 a 14 anys de totes les escoles o biblioteques que ho desitgin. A Catalunya, la Torre de Llibres va començar l'1 de març i va acabar el 31 de maig. L'objectiu era assolir l'alçada de la Sagrada Família, 170 metres, que equival a 8.500 llibres. Per no haver de mesurar el llom dels llibres, es considera que cada un té un gruix de dos centímetres de mitjana. Enguany, s'han aconseguit fer tres torres de llibres com la Sagrada Família. En Martí Dolz és un dels alumnes escalencs que ha participat en el projecte.

Aquesta activitat de la Torre de Llibres és una iniciativa més que emprèn l'institut El Pedró de l'Escala amb l'objectiu d'incentivar la lectura entre els més joves. Com també ho són el club de lectura o el recital de poesia.

A més de l'institut de l'Escala, vuit centres escolars més de les comarques de Girona s'han sumat a aquesta iniciativa de la Torre de libres, que l'any que ve es plantejarà un altre repte.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar