Publicitat
Publicitat

Gran èxit de l'aplec de la sardana

La sardana centra l'interès del cap de setmana amb les múltiples activitats programades en el marc de l'Aplec. La jornada culminant del diumenge va ser seguida per molt de públic, que es va poder aixoplugar de la pluja sota la coberta de plaça Catalunya. L'aplec de l'Escala ha estat guardonat amb els premis Aplec Espardenya d'Or i amb el primer premi per al butlletí de l'edició 2016.

Les notes sardanistes van fer brillar de valent la plaça Catalunya. L'espai de sota la glorieta es va omplir de públic durant bona part de la jornada i va possibilitar que, tot i el ruixat que va caure a mitja tarda, l'activitat podés desenvolupar-se amb plena normalitat. El balanç ha estat plenament satisfactori tant des de l'òptica de l'organització com de l'Ajuntament.

Al llarg de tot el cap de setmana passat, la sardana va ser una de les protagonistes. Ja divendres, amb la xerrada de Jaume Nonell, investigador sardanista, entorn de les figures de Pep Ventura, Abdó Mundi i Miquel Pardas, considerats tot uns revolucionaris de la sardana.

L'endemà, dissabte, l'activitat es traslladava a la sala del CER, per partida doble. A la tarda, concert de sardanes amb el Cor Indika i la Principal de l'EScala

A la mitja part del concert, es van lliurar els premis Sardanista de l'any a Josep Boix i Bartrina, en Pepitu de Can Llonch; i el premi a l'empresa col·laboradora de l'any, per al restaurant Cal Galan, que l'any passat celebrava el seu 50è aniversari.

I al vespre, a la mateixa sala es va estrenar l'espectacle coreogràfic, històric i teatral "Danses i balls del segle XVIII a l'EScala, Albons i Barcelona segons el baró de Maldà", a càrrec del Grup de Danses La FArandola.

I arribava el diumenge, dia gran de l'aplec. Entre matí i tarda es van interpretar un total de 29 sardanes, sis d'elles d'estrena, xifra mai aconseguida anteriorment. El moment més especial, com cada any, arribava a mitja sessió de tarda, amb els homenatges. Es lliuraven sengles records al compositor Josep Antoni López i a la Unió de Saladors Històrics d'Anxova, en l'any que es commemorarà el 30è aniversari de la consecució de la Denominació de Qualitat "Anxova de l'EScala". I es feia el relleu de la pubilla de la sardana. Natàlia Bonilla serà substituïda per Fèlix Balmanya, com a Hereu de la sardana.

Va ser un acte on a banda de lliurar guardons també se'n rebien. I és que l'Agrupació d'Aplecs de les comarques gironines ha reconegut l'Aplec de l'EScala amb dos premis: el primer premi Aplec Espardenya d'Or i el premi al millor butlletí dels aplecs gironins.

La penúltima sardana interpretada a l'Aplec va ser la considerada tot un himne de l'EScala, el "Records de l'EScala" de Ferran Says, de qui enguany se'n commemoren els 75 anys de la seva mort. Motiu pel qual l'Agrupació Avi Xaxu prepara per aquest mateix 2017 l'edició d'un disc monogràfic amb sardanes seves.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar