Publicitat
Publicitat

Primer concurs de cuina Rafel Sabadí

Aquest matí s'ha celebrat a la riba la primera edició del concurs de cuina per a joves Rafel Sabadí, que han guanyat els dos alumnes procedents de l'escola d'hostaleria de Ripoll amb una reinterpretació de la sèpia amb pèsols. Entre el jurat hi havia els cuiners Joan Roca, del Celler de Can Roca, i Albert Sastregener, del Botic.

Els alumnes de l'escola d'hostaleria de Ripoll, Dani López i Mireia Vila, han estat els guanyadors absoluts del primer concurs de cuina per a joves Rafel Sabadí, organitzat per l'Ajuntament de l'Escala, la Cuina de l'Empordanet i la família Sabadí, amb l'objectiu de retre un homenatge a en Rafelet, traspassat  fa un any. Aquest concurs s'ha fet aquest matí a la Riba i és la segona part de l'homenatge que s'ha organitzat en memòria d'aquest cuiner escalenc, que també va ser amant del futbol i de la política municipal. Al concurs hi han participat 7 alumnes de les escoles d'hostaleria de Ripoll, Figueres, Palafrugell i Girona, que, durant dues hores, han elaborat un plat únic cuinat amb sèpia, productes de Girona Excel·lent i verdures fresques. El jurat ha estat format per Joan Roca del Celler de Can Roca, Albert Sastregener del Botic, Jordi Sabadí del Roser i el Roser 2, Jordi Jacas del Molí de l'Escala i Gerard Xarles, de la publicació Empordà Gastronòmic. El nivell dels participants ha estat alt.

Dani López i Mireia Vila han guanyat el primer premi amb una reinterpretació del plat tradicional de sèpia amb pèsols. Han jugat amb gustos, colors i contrastos i hi han afegit poma de Girona i anxoves de l'Escala.

Els guanyadors absoluts del concurs s'han endut un cap de setmana gastronòmic a l'Escala, amb dinar i sopar al Roser i al Roser 2. El certamen entregava encara dos premis més. El segon a la Destresa i la tècnica d'elaboració, que se l'ha emportat Eudald Creus, de l'escola d'hostaleria de Girona. El premi va a càrrec de la Cuina de l'Empordanet, que ofereix un stage en un dels seus restaurants amb estrella Michelin. I finalment el tercer premi a la Imaginació i la creativitat l'ha rebut Miquel Vila de l'escola d'hostaleria de Figueres, i consisteix en un lot de productes de Girona Excel·lent. L'objectiu és que aquest certamen tingui continuïtat i se celebri cada dos anys.

El concurs ha estat presentat pel periodista gastronòmic Lluís Bofill i no hi han faltat la viuda i els fills d'en Rafelet.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar