Publicitat
Publicitat

Troben més de 180 sardanes obligades de flaviol

Dia a dia es va fent camí cap una nova edició de l'Aplec de la Sardana que es celebra el proper cap de setmana. La segona activitat prèvia ha estat una conferència dedicada al flabiol. Ha anat a càrrec de l'especialista Lluc Vizentini.

El flabiol ha estat el protagonista de la segona activitat prèvia a la 42ena edició de l'Aplec de la Sardana de l'Escala que es celebrarà el 3 i 4 de juny.El director, compositor i flabiolaire Lluc Vizentini ha presentat a la sala d'actes la xerrada pràctica i demostrativa 'El flabiol i les seves obligades, tot un gènere'.Vizentini ha mostrat els diferents tipus de flabiol i com sonen cadascun d'ells, explicant que per ell és l'instrument que menys ha canviat amb el pas del temps.El conferenciant destacava la capacitat del flabiol de combinar amb la resta d'instruments de la cobla, des de tible al contrabaix.Parlava també de les obligades de flabiol, de les que se'n coneixen i toquen les més conegudes, com a màxim 6 o 7.Fruit de la investigació a diversos arxiss, inclòs el de l'Agrupació sardanista Escalenca Avi Xaxu, ha allargat la llista fins un total de 182.Creu que cal redescobrir aquestes peces, algunes de molta qualitat.

La propera activitat prèvia a l'aplec és divendres a dos quarts de vuit a la Sala d'actes municipal a,b una xerrada a càrrec de l'investigador sardanista Jaume Nonell amb el tema 'Ventura, Pardàs i Mundi, tres revolucionaris empordanesos de la sardana'



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar