Publicitat
Publicitat

El windfoil, la novetat del Mundial a Sant Pere

El wind-foil, la nova disciplina de windsurf, és la novetat del Gran Premi Catalunya-Costa Brava, que des d'ahir i fins diumenge reunirà a la platja del Cortal de la devesa de Sant Pere Pescador els millors windsurfistes del món. La prova catalana és la tercera del circuit internacional. 

El millor windsurf professional del món torna a ser, des d'ahir i fins diumenge, a la platja del Cortal de la Devesa de Sant Pere Pescador amb motiu del Gran Premi Catalunya-Costa Brava, una de les proves del mundial. Aquesta és la 19ena edició de la prova, la més veterana del món de la vela en l’àmbit català després de la Christmas Race i de més èxit del calendari internacional. Compta amb 68 corredors procedents d'una trentena de països, entre els quals hi ha 4 catalans.

A més de l'eslàlom, enguany incorpora com a gran novetat el primer Campionat de Wind-Foil o Hydrofoil en modalitat d'exhibició. L'hydrofoil és una quilla de grans dimensions que en el seu extrem inferior té dues ales que provoquen l'enlairament del windsurfista per sobre de l'aigua, quedant només submergit l'extrem inferior de l'aleta. Aquesta espectacular disciplina permet veure l’enlairament del windsurf per sobre l’aigua i es navega a un metre d’alçada, com si es volés. 

La prova no només és un esdeveniment esportiu, sinó també turístic. Ja que s'acompanya de la gran festa de la Surfalegre, organitzada per la revista Surf a Vela. Amb una trentena d'estands, és un punt de trobada de marques i aficionats. I tampoc hi faltarà la concentració de furgonetes clàssiques Volkswagen, que en aquesta ocasió es preveu que superi els 650 inscrits de l'any 2016.

Ahir, gairebé al mateix moment que començaven les regates a la platja, es presentava en roda de premsa aquest Campionat a l’interior del càmping La Ballena Alegre, que va comptar amb la presència de nombroses personalitats.

En la primera jornada del campionat, el gran dominador de les dues proves de wind-foil va ser el francès Antoine Questel. Antoine Albeau, el veterà windsurfista, també francès, i multi campió del món d’eslàlom, va aconseguir el segon lloc. Les sortides dels corredors, si el temps ho permet, seran diàriament a dos quarts d'una del matí des de la platja del Cortal de la Devesa.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar