Publicitat
Publicitat

Dia Internacional dels Museus

Documents i objectes de Martí Rouret, al Museu de l’Anxova i de la Sal, i els 200 denaris de plata trobats l’any passat, al Museu d’Empúries, en el dia internacional dels museus.

Avui és el dia internacional dels museus. Arrel d'aquesta efemèrides, els vuit museus altempordanesos agrupats a la xarxa Una Comarca de Museus han preparat vuit visions d'exilis. Amb el tema dels refugiats sirians malauradament tant en voga, els museus s'han plantejat posar el seu granet de sorra, ni que sigui en temes històrics, per a potenciar la reflexió entorn tot el que gira al voltant d'un exili. Per això, a cada museu de la xarxa s'ha obert una instal·lació entorn el lema "Museus i històries controvertides: dir el que no es pot dir als museus".

Al Museu de l'Anxova i de la Sal, s'ha obert una vitrina amb documents i material cedits per Josep Maria Murià i Rouret, fill d'exiliats, nascut a Mèxic, nebot de Martí Rouret i Callol, nascut a l'Escala, el qui havia estat secretari de presidència de Lluís Companys, i que passada la Guerra Civil s'exiliaria a França i finalment a Mèxic.

Entre els documents exposats s'hi pot veure el carnet de parlamentari de Martí Rouret, diverses fotografies o la carpeta de secretari de la presidència, folrada amb pell, entre d'altres. El dia internacional dels museus ha coincidit amb la visita de prop de dos-cents escolars al museu.

A Empúries, també amb motiu del dia internacional dels museus, avui és jornada de portes obertes. I avui s'ha obert també l'exposició "200 denaris de plata",el tresoret ja restaurat que es va descobrir la temporada passada en les excavacions emporitanes.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar