Publicitat
Publicitat

Conferència sobre la fibromiàlgia

L'actualitat del diagnòstic i el tractament de la fibromiàlgia i altres síndromes centren un extens debat en la conferència programada a la sala d'actes municipal en el dia mundial d'aquesta síndrome.

L'acte programat per la Fundació Salut Empordà i l'Associació catalada d'afectats de fibromiàlgia en el dia mundial d'aquesta malaltia va generar un gran interès. Tant és així, que la sala d'actes municipal s'omplia de gom a gom per escoltar les intervencions dels tres ponents de l'acte. En primer terme, Ramon Valls, cap d reumatologia de l'Hospital de Figueres, va emmarcar el debat tot acotant els síndromes bàsics que defineixen la fibromiàlgia.

Es tracta, de fet, d'una síndrome de la qual les investigacions no han aconseguit esbrinar encara què l'ocasiona.

La fibromiàlgia és una malaltia crònica que porta associats molts canvis d'hàbits i rutines diàries a qui la pateix. I precisament assumir que es pateix no sempre és fàcil.

I és que un dels aspectes a tenir en compte és, a banda de la part física, és la part emocional i psicològica.

Una tercera vessant comentada a la xerrada va ser la de l'exercici físic i l'esport, que ben conduit pot ajudar a fer disminuir la quantitat de dolor.

A la xerrada d'aquest cap de setmana es van relacionar per grups les activitats que els afectats de fibromiàlgia poden dur a terme i que els poden ajudar a portar millor la malaltia.

L'acte va ser seguit amb molt interès pels assistents, alguns d'ells afectats de la malaltia en qüestió. Tant és així, que al final de les intervencions dels tres especialistes es va obrir un ric i extens torn obert de paraules. La xerrada íntegra s'emetrà pròximament per Canal 10 Empordà.

 la Fibromiàlgia va omplir de gom a gom la sala d'actes municipal. Va ser un acte seguit amb molt interès



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar