Publicitat
Publicitat

Balanç satisfactori del Triumvirat

El triumvirat grecoromà llueix amb el bon temps del cap de setmana, especialment diumenge. L'espectacle de foc i la lluita de gladiadors són elos moments més seguits. A Empúries, més d'un miler de persones segueixen les activitats del dissabte al matí.

L'Escala ha reviscut per vint-i-dosè any consecutiu un cap de setmana de bracet amb el seu passat grec i romà. Quasi una quarentena d'activitats s'han anat succeint omplint de color i d'animació el jaciment arqueològic i els carrers més cèntrics del nucli de l'Escala. Dissabte al matí els actes es concentraven sobretot a Empúries, on va ser jornada de portes obertes al jaciment. Molt de seguiment van tenir totes les visites guiades, amb l'atractiu principal de la museització del Criptopòrtic de la domus dels mosaics, novetat d'aquesta temporada. També els tallers d'oficis i d'artesans romans vinculats amb la vida quotidiana o l'espectacle de reconstrucció històrica "Sacra Privada" sobre els rituals de la llar com el del naixement, el del pas d'adolescent o casament. Fonts del MAC-Empúries han apuntat que els actes del dissabte van ser seguits per més d'un miler de persones.

Paral·lelament, al nucli obrien portes les parades del mercat d'oficis artesanals instal·lat a La Riba, el mercat pels carrers més cèntrics i la tabernae. Atractius que es podien visitar tant dissabte com diumenge, amb dos pols d'atracció principals: el vespre de dissabte, l'espectacle de foc i el migdia i tarda de diumenge, la lluita de gladiadors. Tant un com l'altre, a càrrec de tot un clàssic del Triumvirat, la companyia Excalibur.

El balanç, doncs, no podia ser més positiu. I veient l'atracció que genera el triumvirat, se'n parla amb satisfacció.

Entre les novetats més ben valorades d'aquest triumvirat s'hi compta l'ambientació pels carrers, així com la companyia de músics que va anar itinerant pels carrers del mercat o els actors habillats d'època que representaven diferents escenes entre el públic que passejava.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar