Publicitat
Publicitat

Lluís Roura i Francesc Sala, Creus de Sant Jordi

La cerimònia d'entrega de les Creus de Sant Jordi 2017, celebrada ahir a Barcelona, va tenir més accent escalenc que mai. I és que hi van ser presents el pintor Lluís Roura, guardonat per la seva trajectòria artística, i Francesc Sala, membre de l'Associació de Víctimes de la Talidomida, ja que l'entitat també va rebre una creu per la defensa que fa del col·lectiu de víctimes d'aquest medicament.

Ahir es va fer al Palau de la Generalitat la cerimònia d'entrega de les Creus de Sant Jordi. Entre els premiats, hi havia dos escalencs. El pintor Lluís Roura, que va rebre el guardó com a reconeixement a tota una vida dedicada a les arts, en concret per plasmar el paisatge empordanès i gironí. I en Francesc Sala, Xiquet, que tot i que directament no va rebre la Creu de Sant Jordi, sí que ho va fer l'entitat de la qual forma part, l'Associació de Víctimes de la Talidomida.

En total, la Generalitat va guardonar amb les Creus de Sant Jordi 29 personalitats i 23 entitats, el màxim reconeixement que fa el govern pels serveis prestats a Catalunya. El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va ser l'encarregat de lliurar les creus de Sant Jordi. L'acte es va obrir amb unes paraules del conseller de Cultura, Sant Vila. 

Entre els premiats destaquen personalitats com la nedadora Gemma Mengual, l'historiador Borja de Riquer, l'actriu Teresa Gimpera o l'actor Josep Maria Pou. També es va guardonar amb la Creu de Sant Jordi a títol pòstum l'exministra socialista Carme Chacón. 



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar