Publicitat
Publicitat

Debat sobre teories per garantir una vida digne

El grup dels Comuns de l'Escala va organitzar un debat per donar a conèixer les teories de la renda mínima i del treball garantit. Totes dues busquen oferir una vida digne a tots els ciutadans. 

Els Comuns de l'Escala han posat sobre la taula dues de les teories que busquen garantir una societat igualitària i justa.Una d'elles és coneguda com la teoria de la renda mínima i l'altra com  del treball garantit.Amb la renda mínima, pel sol fet de ser ciutadà d'un país  es té dret a una quantitat de diners que ajudin a tenir una vida digne.

El treball garantit, com diu el seu nom, assegura feina per tothom, i amb els diners que es guanyen es poden cobrir les necessitats bàsiques i els drets dels ciutadans.Defensava aquesta teoria Rosa Méndez, entenent que el mateix treball dignifica la persona.La teoria de la renda mínima la defensava Lluís Ciprés, que veu aquesta opció com la única sortida, sobretot perquè considera una utopia que hi hagi feina per a tothom.El debat, seguit per una dotzena de persones, s'ha fet al centre Cívic del barri Rosa Lau.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar