Publicitat
Publicitat

Portalblau celebra 10 anys amb 10 concerts

El Festival Portalblau de l'Escala celebra aquest 2017 10 anys de trajectòria, i ho farà amb la programació de 10 concerts, un per cada any de vida, i que són 3 actuacions més que al 2016. Entre els artistes, hi ha noms internacionals com l'argelià Rachid Taha, la cantaora Mayte Martín, Joan Dausà, Andrea Motis o Paula Grande, que s'afegeixen a les actuacions ja anunciades de Sopa de Cabra i Roger Mas, que pràcticament jahan esgotat les entrades. 

El Festival Portalblau de l'Escala celebra aquest 2017 10 anys de trajectòria, i ho farà amb la programació de 10 concerts, un per cada any de vida, i que són 3 actuacions més que al 2016. Entre els artistes, hi ha noms internacionals com l'argelià Rachid Taha, la cantaora Mayte Martín, Joan Dausà, Andrea Motis o Paula Grande, que s'afegeixen a les actuacions ja anunciades de Sopa de Cabra i Roger Mas, que pràcticament han esgotat les entrades. 

La cantant resident a l'Escala Paula Grande obrirà el festival amb el cicle DO RE VI el dia 20 de juliol, amb l'espectacle Paula and the loop. El cicle marida tres actuacions musicals de format íntim amb els vins de l'Empordà a l’Alfolí de la Sal. La seguirà Roger Mas, que el dia 22 de juliol presentarà el seu darrer disc, que és un recull de les cançons més emblemàtiques de la seva discografia. I completarà el DO RE VI la cantant Neus Mar el 23 de juliol, una de les artistes de referència de l’havanera catalana contemporània. L'Àgora grega del Jaciment d'Empúries acollirà el concert ja anunciat de Sopa de Cabra el 28 de juliol, que serà a peu dret.

{{ tall Gerard i Josep molt contents }}

 Al mateix recinte històric s'oferirà un altre dels concerts rellevants d'aquesta edició, el del cantant argelià Rachid Taha, el 29 de juliol. És un dels grans noms del raï més contemporani que fusiona la música d'arrel àrab amb altres gèneres com el rock, el pop i el tecno. 

Al mes d'agost serà el torn de l'emblemàtic escenari de la Mar d'en Manassa, on actuaran tres gran noms propis de l'escena musical catalana i espanyola. Joan Dausà -el 4 d’agost- pujarà a l'escenari en el que serà l'únic concert que oferirà aquest estiu a la Costa Brava. Només acompanyat pel seu piano, presentarà un concert íntim preparat especialment per a l’ocasió. L'endemà, 5 d'agost, Mayte Martín porta a l'Escala el seu proper treball Tiempo robatu, un projecte que la reconeguda cantant de flamenc ha madurat durant dues dècades i que aquest estiu veurà la llum. I completarà les actuacions del mateix cap de setmana la veu delicada i poderosa d’Andrea Motis, el 6 d’agost. Acompanyada per la banda habitual, Motis presenta a Portalblau el seu primer treball Emotional Dance.

En aquesta desena edició del Portalblau, la novetat és que per primera vegada el festival serà seu del Liceu a la Fresca. Així, es podrà seguir a través de pantalles gegants a tocar del mar, a la Punta, la retransmissió en directe de l’òpera Il Trovatore, de Giuseppe Verdi. Finalment, en l’apartat familiar, es programa l’actuació de la Cia La Corcoles el dia 23 de juliol. Oferirà l’espectacle Carena, un projecte que fusiona circ, dansa i teatre de carrer.

Com sempre, el festival també inclourà un cicle de conferències, en aquesta ocasió sobre música i gastronomia, dues de les expressions culturals que millor defineixen la cultura mediterrània. Comptaran amb la participació de David Ibáñez , director de Fira Mediterrània, Jordi Martí, director de la revista SONS del grup Enderrock i el xef i divulgador Pep Nogué. A més, l'Alfolí acollirà l'exposició "PORTALBLAU, 10 ANYS D’IMATGES”, un viatge visual per les diverses edicions del festival d’estiu de l’Escala des dels seus inicis i fins a l’edició de l’any passat. La mostra està impulsada i organitzada per l’ Agrupació Fotogràfica Cromàtica del CER l’Escala. 



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar