Publicitat
Publicitat

La secció de jujitsu del CER fa 5 anys

Aquest 2017 la secció de jujitsu del CER fa 5 anys. Compta amb 45 alumnes, repartits en els grups de nens i adults, que cada dimarts i dijous s'entrenen a les instal·lacions del CER. El dia 1 de maig faran una exhibició en el marc de la Fira d'entitats escalenques, en què també es podrà veure una adaptació del jujitsu per a persones amb discapacitat física.

La secció de jujitsu que forma part del Centre Esportiu i Recreatiu de l'Escala, el CER, aquest 2017 celebra 5 anys de trajectòria. Des dels seus inicis a les instal·lacions de la piscina municipal ja ha passat un lustre. Actualment compta amb una cinquantena d'alumnes, repartits entre els grups de nens i adults. S'entrenen els dimarts i dijous a la tarda al pis de dalt del CER. 

El jujitsu és la disciplina japonesa tradicional més antiga que encara es practica avui en dia. Consisteix en la lluita amb arma i sense arma, tant de peu com al terra. Significa art flexible i és el precursor del judo, que és un vessant més esportiu i de competició. El jujitsu està indicat per a totes les edats i condicions físiques i pot ajudar molt en l'autocontrol.

L'Oriol i l'Eduard són dos alumnes de la secció de jujitsu del CER.

A més de practicar esport, també els hi agrada perquè estan amb els seus amics.

I a la pregunta de si el jujitsu és tan complicat com sembla ens diuen això.

El dia 1 de maig, en el marc de la celebració de la Fira d'entitats escalenques, la secció de jujitsu farà una exhibició. Enguany, amb la novetat que tancarà la demostració una persona que va en cadira de rodes degut a un traumatisme cranioencefàlic i que des de fa mig any practica jujitsu al CER, adaptant la disciplina a la seva condició.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar