Publicitat
Publicitat

Discrepàncies per la solució a les restes de La Punta

Criteris tècnics i arqueològics han aconsellat que les restes de la torre trobades a les obres de La Punta  quedin protegides i identificades al nou paviment. Les de l'edifici de Salvament Marítim quedaran cobertes  sota aquest paviment. Esquerra Republicana de l'Escala creu que el Salvavides haruis de quedar a la vista com a símbol del patrimoni local.

Seguint els criteris marcats pels tècnics i arqueòlegs que han fet l'excavació de les restes trobades a La Punta, assumits per la Comissió Territorial del Patrimoni Cultural, es deixaran a la vista les roques que composen la fonamentació de l'antiga torre, i es cobrirà el que era la base de l'antic edifici de Salvament Marítim.Les restes de la torre, datada al segle XVII i que seria similar a la de Montgó o al Pedró, quedaran protegides i marcades al paviment amb una làmina gravada amb un text explicatiu que identificarà i en donarà a conèixer el valor històric.Les restes del Salvavides ja s'han cobert amb una làmina de geotèxtils i una capa de sorra, i que quedaran sota el paviment de la nova plaça que es fa a la Punta. 

Un cop completats els treballs, la intenció  és col•locar un panell informatiu que expliqui amb text i imatges la història de l'edifici.

Des d'Esquerra Republicana de l'Escala es lamenta la decisió de tapar les restes de l'edifici de Salvament Marítim.Es creu que l'equip de govern no està essent prou sensible amb el patrimoni local.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar