Publicitat
Publicitat

Molta concurrència als actes de la biblioteca per sant Jordi

La biblioteca de l'Escala consolida els actes de la setmana de Sant Jordi. Enguany han tingut més concurrència que cap dels anys anteriors. Al llarg de la setmana, es van succeir actes ben diversos que van constituir tota una setmana cultural.

Ja fa uns anys que la diada de sant Jordi a l'Escala no es concentra només en el dia 23 ni només a l'entorn de les parades de La Platja. La Biblioteca Víctor Català se suma a aquesta celebració amb diferents activitats que cada any estan tenint més seguiment. Actes ben diversos que han configurat una autèntica setmana cultural a la biblioteca. Obrint setmana, el dimarts es dedicava un acte a l'any Bertrana, amb la conferència  de Miquel Martín i Olga Cercó sobre Prudenci i Aurora Bertrana, en l'any que se'n commemoren els 150 i 125 anys dels seus respectius naixements; l'endemà, trobada del grup de lectura de teatre, tot comentant l'obra Ricard III de William Shakespeare; i ja arribant al cap de setmana, divendres, es feia la revetlla de sant Jordi, amb una conferència de l'escriptor Josep Torrent sobre el misteriós manuscrit Voytnich, un document medieval del qual no se n'ha pogut transcriure ni una paraula, essent encara avui tot un misteri.

El dissabte, el centre d'atenció literària es traslladava a la llar del jubilat Jardí del Pedró, on va tenir lloc una concorreguda lectura de poemes, incloent-hi fins i tot alguna interpretació musical. Trobada entranyable on totes les dones assistents va ser obsequiades amb una rosa.

I arribant ja a diumenge, el dia de sant Jordi, a la plaça Víctor Català, just al davant de la biblioteca, tenia lloc la lectura en veu alta de "La tieta Claudina", que durà bona part del matí. Tots els voluntaris prèviament inscrits llegien fragments d'aquesta obra original de Prudenci Bertrana. Era el segon any que es feia aquesta lectura pública, que ja s'està establint com una tradició lligada al sant jordi. El gruix d'activitats programades des de la biblioteca han estat molt més concorregudes que cap altre any.

La cirereta final del sant jordi d'enguany la hi posà l'actor Quim Lecina, acompanyat d'acordió diatònic i violoncel, amb l'espectacle "Jo sóc la vaca de la mala llet" basat en poemes de Pere Quart. Un recital que va tenir lloc a la sala d'actes de la biblioteca, amb una molt bona assistència de públic:



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar