Publicitat
Publicitat

La web municipal rep un premi a la millora de la qualitat i la transparència

La nova web de l'Ajuntament de l'Escala rep un reconeixement del projecte Infoparticipa a la millora de la qualitat i la transparència. De 52 indicadors avaluats, n'ha superat 42, la qual cosa li dóna una puntuació del 80,77 per cent. A més de l'Escala, a l'Alt Empordà han rebut una distinció per part de la UAB els ajuntaments de Roses i Palau-saverdera.

La nova web de l'Ajuntament de l'Escala ha rebut un reconeixement del projecte Infoparticipa a la millora de la qualitat i la transparència. L'entrega de premis es va fer ahir a la tarda a la Universitat Autònoma de Barcelona. Aquests guardons Infoparticipa són una iniciativa del Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la UAB, i serveixen per avaluar la informació dels webs de les administracions públiques i distingir les bones pràctiques. A tot Catalunya s'han premiat 93 ajuntaments, dels quals una dotzena són de les comarques gironines i tres corresponen a l'Alt Empordà: l'Escala, Roses i Palau-saverdera. En el cas de l'Escala, el nou portal ha superat 42 indicadors dels 52 avaluats, la qual cosa posa una puntuació al web municipal del 80,77 per cent. El reconeixement té en compte la millora, ja que l'anterior portal escalenc se situava per sota del 30 per cent. Va recollir la distinció Infoparticipa la regidora encarregada de l'àrea de Serveis Administratius de l'Ajuntament de l'Escala, Mariona Muñoz, que espera poder arribar al 100 per cent en futures edicions.

Els premis Infoparticipa premien les webs dels ajuntaments i consells comarcals en tres categories: el Reconeixement, quan la pàgina està per sobre del 60 per cent, la Menció, quan supera el 85 per cent, o el Segell, quan és superior al 95 per cent. Els indicadors que es tenen en compte a l'hora d'examinar les pàgines són els mateixos que aplicaria qualsevol persona a l'hora de fer una consulta: Qui són els representants polítics, Com gestionen els recursos col·lectius, Com gestionen els recursos econòmics, Quina informació proporcionen sobre el municipi i la gestió dels recursos col·lectius, I quines eines ofereixen per a la participació ciutadana. L'objectiu és col·laborar a la difusió de la cultura de la transparència entre els responsables polítics i tècnics de les administracions públiques, i entre la ciutadania. 



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar